Af Ritzau - 22/11-16 16:18; Opdateret: 22/11-16 19:40

Rådgiver: Trump vil ikke granske Clintons e-mail-sagRådgiver: Trump vil ikke granske Clintons e-mail-sag

Det vil skabe splittelse i landet, siger USA's kommende præsident om retssag mod Hillary Clinton i e-mail-sag.

storybild

USA's kommende præsident, Donald Trump, truede under en tv-debat med at sende sin modstander i præsidentvalgkampen, Hillary Clinton, i fængsel. (Billede: Scanpix/Mandel Ngan, Brendan Smialowski)

Donald Trump vil ikke iværksætte en ny efterforskning af Hillary Clintons såkaldte e-mail-sag, siger Trumps nære rådgiver Kellyanne Conway.

Hun siger i et interview med tv-stationen MSNBC tirsdag, at USA's kommende præsident ikke vil forfølge sagen videre.

- Når den kommende præsident siger, allerede inden han er taget i ed, at han ikke vil forfølge denne sag, sender det et meget stærkt budskab, siger Conway på spørgsmålet om, hvorvidt andre dele af Det Republikanske Parti kan slippe sagen.

Trump selv siger, at han ikke vil afvise muligheden for at indlede en undersøgelse af Clintons e-mails.

Under et møde med journalister og redaktører på New York Times siger han også, at han ikke vil "skade Clinton-parret".

- Det er ikke noget, jeg føler meget stærkt for, siger Trump ifølge tweets fra avisens journalister.

- Jeg tror, at det vil være meget, meget splittende for landet, tilføjer han om en mulig retsforfølgelse af Hillary og Bill Clinton.

Under valgkampen truede Trump med, at han vil lade en særlig anklager granske Clintons brug af en privat e-mail-server, da hun var udenrigsminister.

Ved Trumps valgmøder råbte hans tilhængere ofte "spær hende inde!", når den republikanske præsidentkandidat omtalte e-mail-sagen.

Hans trussel om at sende sin politiske modstander i fængsel, som faldt under den anden tv-debat mellem de to præsidentkandidater, udløste fordømmelser fra flere sider.

Siden Trump overraskende blev valgt som USA's kommende præsident ved valget tidligere på måneden, har han undveget spørgsmål om sine tidligere udtalelser om e-mail-sagen.

Sagen kom frem, da New York Times i marts 2015 afslørede, at Clinton brugte en privat e-mailkonto som udenrigsminister. Det skete i perioden fra 2009 til 2013 og var et muligt brud på reglerne.

I juli i år konkluderede forbundspolitiet FBI, at Clinton håndterede de hemmelige oplysninger "ekstremt skødesløst", men at det skete i god tro.

Mindre end to uger inden præsidentvalget 8. november genåbnede FBI sagen efter fund af e-mails på en computer, som tilhører Clintons nære rådgiver. To dage inden valget meddelte FBI, at der ikke er grund til at sigte Clinton.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx