Af - 29/04-15 12:35; Opdateret: 29/04-15 12:50

Kaspers idé kunne have reddet menneskeliv i NepalKaspers idé kunne have reddet menneskeliv i Nepal

Kasper Købke og Jesper Lambæk er sikre på, at deres idé ville have reddet liv i Nepal. Nu håber de på, at projektet kan få nyt liv.

storybild

Her ses Kasper Købke, der underviser i Cape Town i Sydafrika. Projektet handlede om at få skolebørn til at udtænke bæredygtige fremtidsplaner for deres respektive nærmiljøer (Billede: Frank Jourbert Art Centre)

Da jordskælvet ramte Nepal lørdag, fik den 33-årige billedkunstner Kasper Købke næsten ondt i maven.

Ikke kun fordi det er en kæmpe tragedie, men også fordi han havde forberedt et stort set køreklart projekt i samarbejde med Jesper Lambæk fra Historiefabrikken, og organisationen National Society for Earthquake Technology Nepal (NSET), der ifølge Kasper Købke var sikker på, at projektet – Draw It Forward – kunne redde liv.

Købke og NSET ville udvikle en række letforståelige symboler, som ville hjælpe landets børn med at forstå, hvordan de skal agere ved et jordskælv.

Savnet siden jordskælv: Nu er Jacob og Johannes fundet
Savnet siden jordskælv: Nu er Jacob og Johannes fundet


- Vi vil lave en visuel firstaid-kasse med Draw It Forward-symbolerne. Som folk kan bruge på samme måde, som man blandt andet bruger førstehjælpskort, der viser, hvordan man udøver førstehjælp, siger Kasper Købke

Symbolerne kunne eksempelvis vise, at man ikke bare skal løbe udenfor, når jordskælvet rammer. Han skulle lære børnene om symbolerne via tegneworkshops og undervisningssessioner - en proces som Lambæk ville videodokumentere. Planen var, at de ville bruge 14 dage i Kathmandu i oktober 2014 for at implementere projektet, og så skulle børnene selv lære symbolerne fra sig til deres venner og familie. Derefter ville Købke og Lembæk videreformidle projektet i Danmark.

Det blev desværre ikke til noget, da Købke og Lambæk fik afslag på deres støtteansøgning til DANIDA. De håber dog begge på, at de på anden vis kan rejse penge til projektet, som de i den grad stadig mener er relevant, og de leder aktivt efter samarbejdspartnere, der vil hjælpe med at føre Draw It Forward ud i livet.

- Det er aldrig for sent at oplyse og forberede børn på det (jordskælv, red.), for det vil ske igen. Og når vi inddrager tegningen, så husker langt de fleste bedre det, de får fortalt, siger Kasper Købke, som du kan læse mere om ved at klikke her.

Jesper Lambæk uddyber:

- Tegning er jo noget, vi alle kan forholde sig til. NSET var også rigtigt vilde med idéen, og ville gerne samarbejde med os. De ville stille faciliteter og deres netværk til rådighed og netværk. De har knowhow , men de har ikke pengene til det, siger han.

Her kan du se en præsentation af Kasper Købke og Jesper Lambæks idé til den dokumentarfilm, som de ville have lavet og stadig håber på, de kan føre ud i livet.

Det store tegneprojekt - Præsentation from Historiefabrikken on Vimeo.

LÆS OGSÅ: Dansker i Nepal: Det ser dystert ud i mange distrikter

LÆS OGSÅ: Ny selfie-trend skaber vrede i Nepal

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx