Af Ritzau - 18/05-16 15:52; Opdateret: 18/05-16 16:44

Bombe i kurdisk by koster fire tyrkiske soldater livetBombe i kurdisk by koster fire tyrkiske soldater livet

Tyrkiet har sendt forstærkninger til byen, hvor fire soldater blev dræbt af bombe, fortæller sikkerhedskilder.

storybild

Fire tyrkiske soldater blev onsdag dræbt i et bombeangreb i byen Semdinli, der ligger i det sydøstlige Tyrkiet, hvor kurderne står stærkt. Ni soldater blev såret i angrebet. (Billede: Free/Colourbox/arkivfoto)

Fire tyrkiske soldater blev onsdag dræbt i et bombeangreb i byen Semdinli, der ligger i det sydøstlige Tyrkiet, hvor der bor store kurdiske samfund. Ni soldater blev såret i angrebet.

Det var angiveligt en form for vejsidebombe, som blev detoneret, da soldaterne passerede i et køretøj, oplyser sikkerhedskilder.

Militæret har sendt forstærkninger til området efter eksplosionen. Blandt andet er der sendt landstyrker og helikoptere, fortæller sikkerhedskilderne.

Tidligere onsdag blev en soldat dræbt i Nusaybin, der ligger ved grænsen til Syrien 500 kilometer fra Semdinli. Han blev dræbt af skud.

Natten til onsdag har tyrkiske kampfly bombet i den sydøstlige del af Tyrkiet og i det nordlige Irak. Mindst 10 PKK-militante skal være dræbt, oplyser sikkerhedskilder.

Tyrkiske styrker har bekæmpet Kurdistans Arbejderparti, PKK, siden våbenhvilen mellem parterne brød sammen i sommeren 2015.

Landets afgående premierminister, Ahmet Davutoglu, har ifølge tyrkiske medier haft planer om at genoplive fredsprocessen.

Men præsident Recep Tayyip Erdogan har slået fast, at det under ingen omstændigheder kommer på tale.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Højspændt drama i Melbourne: Nu skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx