Af Lars Sejr - 23/12-15 07:41

Terrortiltalt franskmand begår selvmord i fængselTerrortiltalt franskmand begår selvmord i fængsel

En familiefar, der halshuggede sin chef på en gasfabrik i det østlige Frankrig, har taget livet af sig selv.

Bildstrecke im Grossformat »

I juni halshuggede en mand sin chef på en gasfabrik i Frankrig. Det afhuggede hoved blev efterfølgende fundet spiddet på et hegn og med arabiske tegn påskrevet.

Familiefaren Yassin Salhi, der stod bag angrebet, blev anholdt og tiltalt for islamisk relateret terror af anklagere i Frankrig, men sagen kommer aldrig for en dommer.

Den 35-årige mand har begået selvmord i sin celle, oplyser fængselsmyndigheder onsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

LÆS OGSÅ: Fransk politi anholder formodet terrorist

Yassin Salhi tog livet af sig selv ved hjælp af cellens lagner tirsdag aften, lyder det fra Fleury-Merogis-fængslet i det sydlige Paris.

Angrebet på gasfabrikken i det østlige Frankrig havde ifølge anklager François Molins forbindelse til Islamisk Stat i Syrien. Blandt andet skulle han have sendt et makabert billede af sig selv til en syrisk telefon.

Der er "indikationer på et terrormotiv i Yassin Salhis handling, selv om det også er begrundet i personlige forhold", sagde Molins i juni i forbindelse med efterforskningen.

Brandmænd, som blev tilkaldt under angrebet, fandt Salhi i gang med at åbne gasflasker for at sprænge fabrikken i luften, mens han råbte "Allahu akbar" - Gud er størst.

LÆS OGSÅ: TV: Demonstration aflyst efter terror - her er aktivisternes geniale svar

Efterfølgende fandt de hovedet af den 54-årige chef Herve Cornara, som Salhi ifølge eget udsagn kvalte "med én hånd", inden han skar halsen over. Hovedet var sat på et hegn og omgivet af to islamiske flag, som var købt dagen inden angrebet.

Yassin Salhi var forud for halshugningen kendt af efterretningstjenesten for sine radikale synspunkter.

Allerede i 2005 og 2006 dukkede han op på politiets radar, da han hang ud med personer med relationer til radikal islam. Han blev efterforsket i nogle år, men i 2008 stoppede det. I 2013 poppede hans navn op på ny.

Salhi, der er far til tre børn, har afvist anklagerens påstand om islamistiske bevæggrunde. Han har tidligere sagt, at "motivet alene er personligt, og at handlingen ikke er en terrorhandling".

Men ifølge efterforskningen var Yassin Salhi i "jævnlig kontakt" med en fransk jihadist, som er rejst til Syrien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx