06/12-17 17:31

Putin erklærer østlige Syrien terroristfrit og taler om fredPutin erklærer østlige Syrien terroristfrit og taler om fred

Ekstremister fra IS er nedkæmpet, og nu er tiden inde til fredsdialog i Syrien, mener Vladimir Putin.

storybild

- For to timer siden meddelte forsvarsminister Sergej Sjojgu, at kampe mod terrorister på øst- og vestsiden af floden Eufrat er afsluttet. Terroristerne er nedkæmpet helt, siger Vladimir Putin. Scanpix/Mikhail Klimentyev

Moskva. Islamisk Stat er nedkæmpet i det østlige Syrien, melder den russiske præsident under et besøg i byen Nizjnij Novgorod.

I Syrien er det ifølge Vladimir Putin tid til næste fase i processen - dialog. Som led i en overgang skal der afholdes parlaments- og præsidentvalg i Syrien, mener Ruslands præsident.

- For to timer siden meddelte forsvarsminister Sergej Sjojgu, at kampe mod terrorister på øst- og vestsiden af floden Eufrat er afsluttet. Terroristerne er nedkæmpet helt, siger Putin.

Rusland sendte i efteråret 2015 kampfly til Syrien for at støtte præsident Bashar al-Assads styre.

Russerne har kæmpet side om side med den syriske regeringshær og den libanesiske gruppe Hizbollah, som også har spillet en central rolle i forsvaret af Assad.

- Der kan naturligvis være isolerede lommer af modstand. Men de store kamphandlinger er på dette niveau og i dette område forbi. Jeg gentager, at de sluttede med en sejr. Terroristerne er nedkæmpet helt, siger Putin.

/ritzau/Tass

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Ungt par overfaldet med økse på...
bt.dk
9-årig pige forsvandt til...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx