Af - 22/08-16 14:34

Missede OL-medalje: Træner smed tøjet i raseriMissede OL-medalje: Træner smed tøjet i raseri

OL-bronzekampen i mændenes 65 kilo fristil blev til brydning med et twist.

storybild

(Billede: Issei Kato)

Der var sitrende nerver, da den mongolske bryder Ganzorigiin Mandakhnaran tørnede sammen med uzbekeren Ikhtiyor Navruzov i OL-bronzekampen i mændenes 65 kilo fristil.

Og det blev en underlig, underlig oplevelse for de fleste.

Da der var 18 sekunder tilbage af kampen, var stillingen 7-6 til Mandakhnaran og stemningen i den mongolske lejr var på kogepunktet.

Bryderen selv kunne heller ikke lade være med at blive grebet af stemningen, og derfor brugte han de sidste sekunder af kampen på at juble sammen med sine trænere.

FAKTA: Sådan kom Danmarks 15 OL-medaljer i hus
FAKTA: Sådan kom Danmarks 15 OL-medaljer i hus

Det skulle vise sig at blive fatalt, for lige præcis derfor dømte dommerne ham som passiv. Det gav et strafpoint, så stillingen i de sidste sekunder var uafgjort. Men som reglerne er i disciplinen, vinder den som har fået det sidste point, og derfor dømte dommerne, at Navruzov løb af med bronzen.

Her er de 11 sjoveste OL-svipsere
Her er de 11 sjoveste OL-svipsere

Det faldt ikke i god jord hos de mongolske trænere, der stormede frem til dommerbordet. Under den ophedede diskussion begyndte den ene træner, Byambarenchin Bayoraa, at smide tøjet, så han til sidst stod i bar overkrop og tyrede sin sko ned i gulvet i ren frustration og raseri.

Det fik publikum til at gå amok i jubel, og efter et forgæves forsøg på at berolige kollegaen, begyndte træner nummer to, Tsenrenbataar Tsostbayar, også at smide klunset.

Til sidst havde den mongolske dommer kun underbukser og strømper på, og da det lille stripshow var ovre, satte han sig på knæ foran dommerne.

Atlet afslutter OL med fastfood i massevis
Atlet afslutter OL med fastfood i massevis

Trænernes stripshow og publikums opbakning var ikke nok til at overbevise nogen, og på midten af måtten stod dommeren og var klar til at kåre den olympiske bronzevinder.

Det nægtede Mandakhnaran at deltage i, og han måtte forlade arenaen med endnu et strafpoint.

Man skal passe på med at juble for tidligt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx