Af - 22/10-15 20:38

TV: Kvinde føder i fly på vej til USA: Nu er hun udvist uden barnetTV: Kvinde føder i fly på vej til USA: Nu er hun udvist uden barnet

En kvinde, som fødte i flyet på vej til Los Angeles, er blevet udvist af USA - uden sit barn.

Det hele var planlagt, da en kvinde forleden fødte i flyet i amerikansk luftrum. Hun forsøgte bare at få et amerikansk statsborgerskab til sit barn. Det mener politikere, som nu har fået kvinden udvist af USA uden barnet.

Tidligere på måneden blev nogle ekstraordinære optagelser fra et fly delt overalt på de sociale medier. Optagelserne viser, hvordan flypersonale fra China Airlines er med til at bringe et barn til verden.

Den taiwanesiske kvinde, hvis vand gik i flyveren, fortalte under fødslen flypersonalet, at det var den sidste dag, hun havde mulighed for at flyve, hvis hun ikke skulle overskride taiwanesiske regler.

Lange ruter og fyldte fly fordobler overskud hos Norwegian
Lange ruter og fyldte fly fordobler overskud hos Norwegian

Ruten gik fra Taiwans hovedstad, Taipei, til Los Angeles, og under fødslen skulle den fødende kvinde angiveligt have spurgt: 'Er vi i USA nu?'

Det spørgsmål har nu fået konsekvenser for sagen, da blandt andet kinesiske politikere mener, at kvinden havde planlagt at føde i flyet, da børn født i USA og amerikansk luftrum automatisk får tildelt amerikansk statsborgerskab.

Flere af politikerne pressede for nylig den kinesiske transportminister, Chen Jianyi. De kræver en afklaring på, om skatteborgernes penge blev misbrugt, da flyet nødlandede i Alaska i forbindelse med fødslen.

USA og Rusland indgår aftale om kampflystrafik i Syrien
USA og Rusland indgår aftale om kampflystrafik i Syrien

Chen Jianyi har lovet at se nærmere på, om kvinden skal betale erstatning for nødlandingen, som kan have kostet i omegnen af 30.000 dollars - næsten 200.000 danske kroner.

Kvinden blev lørdag udvist fra USA til Taiwan, mens barnet passes i USA af en ven. Kvinden nægtede at udtale sig til medierne i forbindelse med udvisningen.


LÆS OGSÅ: Dødsfald, narkosmugling og bidemærker: Kort flytur gik helt galt

LÆS OGSÅ: Magisk fly: Nu kan du flyve med Frozen-stjernerne

LÆS OGSÅ: 160 fly i fare for nedskydning

LÆS OGSÅ: Russiske fly angriber Islamisk Stat i fem syriske provinser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx