Af Jesper Larsen - 20/07-17 10:53

Klam afsløring: Lortebakterier fundet i isterninger hos McDonalds og Burger King Klam afsløring: Lortebakterier fundet i isterninger hos McDonalds og Burger King

BBC's forbrugerprogram 'Watchdog' har afsløret 'alarmerende' mange lortebakterier i isterninger fra nogle af verdens største fastfoodkæder.

storybild

Programmet blev vist i går aftes på BBC One, hvor journalisterne besøgte 10 tilfældigt udvalgte restauranter hos henholdsvis McDonalds, Burger King og Kentucky Fried Chicken. Samtlige steder undersøgte de isterninger for lortebakterier, og resultaterne var mildest talt opsigtsvækkende:

Der blev fundet lortebakterier i isterningerne hos 3 ud af 10 Mcdonalds-restauranter, 6 ud af 10 hos Burger King og i 7 ud af 10 hos KFC.

Fire af prøverne hos Burger King og fem af prøverne hos KFC havde 'markante' niveauer af lortebakterier, selvom det eneste acceptable niveau i drikkevand er 0.

- Det er ekstremt bekrymrende. Når vi finder bakterieniveauer som her, så er vi nødt til at se på de medarbejdere, der laver og håndterer isen, som så overfører bakterierne til kunderne, siger ekspert i miljø og sundhed, Tony Lewis, ifølge Liverpool Echo.  

Han peger dog på, at det ikke nødvendigvis kun er medarbejdere, der overfører bakterierne til kunderne.

- Vi er også nødt til at se på, om hygiejnenedbruddet skal findes i selve maskinerne: Bliver de rengjort ofte nok?, spørger han i programmet.

De berørte restauranter har omgående lukket ned for deres isproduktion, og i en udtalelse fra McDonalds glæder man sig over, at bakterieniveauet hos dem var lavere end hos de andre, og så påpeger de, at der findes lortebakterier alle steder.

- Der blev fundet lave niveauer af to andre bakterier, coliforms og enterococci, i nogle af is-prøverne. De kan blive brugt til at vudere vandhygiejnen, men eftersom de mange steder i miljøet helt naturligt, er de ikke troværdige indikatorere for sundhedsriscici, siger den uafhængige professor i bakterier og fødevarehygiejne, Tom Humphrey, i en udtalelse fra McDonalds.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx