Af - 23/06-17 08:19

Glem Fidget Spinners: Nu er det 'tandstik-armbrøsten', der er den nye dilleGlem Fidget Spinners: Nu er det 'tandstik-armbrøsten', der er den nye dille

En del børn udskifter tandstikker med glas og nåle, og det vil uundgåeligt føre til ulykker, lyder flere advarsler.

De seneste måneder har de såkaldte Fidget Spinners været det helt store hit herhjemme blandt børn og barnlige sjæle.

Men i Kina er den dille allerede blevet afløst af små håndholdte mini-armbrøste, der kan skyde med tandstikker, skriver Guardian.

Stenrig musiker viser sin diamantspækkede fidget spinner frem
Stenrig musiker viser sin diamantspækkede fidget spinner frem

Men i modsætning til Fidget Spinners, er de små våben ikke helt ufarlige, og en lang række forældre har anmodet om, at de bliver gjort forbudt, inden børn mister øjne eller det, der er værre.

De koster helt ned til en dollar (6.50 kroner red.), og selvom de oprindeligt er designet til at skyde med tandstikker, så bliver de også brugt til at skyde med langt farligere ting som glas og nåle.

Ifølge avisen Shanghai Daily, kan et skud med en nål være så kraftfuldt, at det kan smadre glas.

- 'Tandstiks-armbrøsten' er blevet spredt over Kina som en steppebrand blandt nationens yngste børn, skriver avisen, og kalder legetøjet for et decideret våben.

Genialt! Mor til to drenge tager nu fidget spinner-trenden til et helt nyt niveau
Genialt! Mor til to drenge tager nu fidget spinner-trenden til et helt nyt niveau

- Det usædvanlige skyde-legetøj er muligvis meget lille, men det er kraftigt nok til at punktere en ballon og gennembore et stykke pap. Og når tandstikker bliver udskiftet med nåle, er det et farligt våben, skriver Shanghai Daily, ifølge Guardian.

Den store popularitet har nu fået forældre til at kræve et forbud mod det lille legetøjsvåben.

- Skynd jer (og forbyd dem), eleverne bruger dem til at skyde andre for sjov. Før eller senere sker der en ulykke, skriver en forælder på mikroblogging-siden Weibo.Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx