Af - 29/04-15 15:53

Forældre bliver haglet ned: Hvorfor valgte de at få handicappet datter?Forældre bliver haglet ned: Hvorfor valgte de at få handicappet datter?

Et britisk par får kritik, efter de valgte at få et barn, som de vidste ville være handicappet.

Bildstrecke im Grossformat »

Simon Moore fra Storbritannien lider af den sjældne sygdom 'Treacher Collins', som blandt andet betyder, at han mangler kindben, ser deform ud i ansigtet, og han er så godt som døv.

Han har siden 2012 været gift med 36-årige Vicky.

Parret har skabt debat i lokalområdet, efter de valgte at få et barn, som har arvet den medfødte lidelse. Det kontroversielle valg betyder, at Alice - som barnet hedder - kunne blive født uden ansigt.

Det var en scanning i graviditetens 16. uge, der viste, at det ufødte barn havde Treacher Collins.

- Jeg ville lyve, hvis jeg siger, at vi ikke var skuffede. Men vi var så glade, da vi så barnets hjerte slå. Vi var ligeglade med sygdommen, vi forelskede os i hende med det samme, siger Vicky til express.co.uk og fortsætter:

- Vi brugte halvandet år på at blive rådgivet, før vi besluttede os for at forsøge at få et barn.

Han rejser rundt for at vise børn, at det er ok at se anderledes ud
Han rejser rundt for at vise børn, at det er ok at se anderledes ud

Det var også en hård kamp at få barnet, da det skulle ske via kunstig insemination, og det var langt fra sikkert, at det ville lykkes for parret.

30 årige Simon, der tidligere har været i mediernes søgelys på grund af sin sygdom, lever dagligt med, at folk peger og griner af ham. Og det er også grunden til, at parret bliver kritiseret for at få barnet velvidende, at hun formentlig ville skulle gennemgå samme offentlige hån.

Både børn og voksne stopper op for at pege og grine af den lille pige og hendes far.

- Min nabo sagde, at vi var onde, fordi vi fik hende, men hun er vores lille engel, og vi ville aldrig ændre noget ved hende. Folk stopper bogstaveligt talt op og peger på hende, siger Vicki Moore.

Alice har heldigvis en mildere form for Treacher Collins end sin far, men det skaber stadig små problemer i hverdagen.

- Selv om jeg havde en masse problemer, da jeg voksede op, så ville det ikke genere mig, om hun havde det eller ej. Men vi vidste, at hvis hun fik lidelsen, så ville hun være blandt folk, der elsker hende ubetinget. Der er ikke nogen på denne planet, der er i nærheden så speciel som Alice. Hun ændrede mit liv - ingen tvivl om det. Hun er sin fars lille pige, og hver eneste dag vil jeg fortælle hende, at hun er smuk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx