Af Ritzau - 21/09-16 11:13; Opdateret: 21/09-16 13:42

Norsk politi beslaglægger 1000 våben i storaktionNorsk politi beslaglægger 1000 våben i storaktion

To personer, der alene rådede over 500-600 våben, har været varetægtsfængslet. De risikerer seks års fængsel.

storybild

Beslaglagte våben kan være farlige i de forkerte hænder, siger politiet i Norge, som konfiskeret 1000 våben. (Billede: Scanpix/Brian Bergmann)

Norsk politi har beslaglagt næsten 1000 våben hos mellem 15 og 20 personer, og aktionen har stået på det seneste par måneder.

Halvdelen af våbnene er fundet hos to personer og er alt fra svære automatvåben til pistoler og revolvere, oplyser politiet i Hønefoss.

Der er tale om meget alvorlige brud på den norske våbenlovgivning. Men politiet oplyser ikke, hvilken personkreds det drejer sig om.

- Politiet har som følge af efterforskningen foreløbig sigtet en række personer. To personer har været varetægtsfængslet fra april til august i sagen, siger politiadvokat Hans-Peter Aasen.

Der er tale om våben, som står fuldt funktionsklare, og våben som let kan samles til at blive det.

- Det betyder, at det potentielt er meget farligt, hvis våbnene havner i de gale hænder, siger en talsmand for politiet, Geir Hermansen, til avisen VG.

Hos de to, der har siddet varetægtsfængslet, er der ifølge politiet beslaglagt mellem 500 og 600 våben. De kan, hvis de dømmes, risikere op til seks års fængsel for brud på våbenlovgivningen.

Sagen involverer folk fra Hønefoss-regionen og landet i øvrigt, oplyser politiet. Det drejer sig både om personer, som er kendt af politiet i forvejen, og folk, som ikke er det.

Der er ikke nogen forklaring på, hvad våbnene skulle have været brugt til.

Ole Petter Drevland, der er forsvarer for den ene af de to mænd, siger, at hans klient har erklæret sig delvis skyldig ved ikke efter forskrifterne at have plomberet og opbevaret våbnene korrekt.

- Han har været våbensamler, siden han var ung, og det har nok taget lidt overhånd, siger Drevland.

Forsvareren for den anden hovedmand ønsker ikke at kommentere sagen.

/ritzau/NTB

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx