Af Daniel Seistrup - 09/03-18 17:47

71 døde i russisk flystyrt: Nu er pilotens sidste ord offentliggjort71 døde i russisk flystyrt: Nu er pilotens sidste ord offentliggjort

Nu er radiosamtalen fra cockpittet blevet offentliggjort.

storybild

Vragdele fra flyet blev spredt ud over et areal på 300.000 kvadratmeter, fordi flyet eksploderede, da det ramte jorden (Billede: SERGEI KARPUKHIN)

Den 11. februar styrtede et russisk passagerfly ned, og 71 mennesker blev dræbt. Nu er pilotens sidste rædselsvækkende ord blevet offentliggjort.

Flyselskabet Saratov Airlines fly 703 styrtede ned kort efter, det var lettet fra Moskvas Domodedevo lufthavn den 11. februar. Efter den store tragedie er et udskrift af radiosamtalen fra flyets cockpit blevet offentliggjort af RBC.

Da kaptajn Valery Gubanov og andenpilot Sergei Gambaryan havde problemer med at kontrollere flyet, prøvede kaptajnen desperat at instruere sin andenpilot i af få mere højde på flyet i stedet for at vænne næsen nedad.

»Hvorfor går du nedad? Højde! Højde! Højde! Op!,« råbte Valery Gubanov.

Men lige lidt hjalp det, og flyet blev ved med at tabe højde. Et styrt så mere og mere uundgåeligt ud. Og Valery Gubanov sidste ord, før radioforbindelse blev tabt, var:

»Det var det. Vi er på røven!«

Kort efter styrtede flyet i jorden.

Årsagen til flystyrtet blev fundet af The Interstate Aviation Committee, der er en myndighed i Rusland, som overvåger fly.

De fandt frem til, at piloternes manglende aktivering af varmeværk-udstyr i flyet kan have resulteret i, at der blev givet unøjagtige hastighedsinformationer, der gjorde at flyet blev ukontrollerbart.

Den fatale dødsulykke dræbte 65 passagerer og seks besætningsmedlemmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx