25/03-16 16:28

Belgien bekræfter: Bombemand i lufthavn var LaachraouiBelgien bekræfter: Bombemand i lufthavn var Laachraoui

Belgiens anklagemyndighed siger, at en af terroristerne i Bruxelles var mistænkt bombemager for Islamisk Stat.

storybild

Najim Laachraoui, der menes at have været bombemager for Islamisk Stat, var en af de terrorister, der begik selvmordsattentat i lufthavnen i Bruxelles i tirsdags, siger den belgiske anklagemyndighed. Billedet er udsendt af de belgiske myndigheder, mens han var eftersøgt. (Billede: AP)

Det var den eftersøgte Najim Laachraoui, der sprængte sig selv i døden med en selvmordsbombe i lufthavnen i Belgiens hovedstad, Bruxelles, i tirsdags.

Det bekræfter den belgiske anklagemyndighed i en erklæring.

Belgiske medier har spekuleret i, at det kunne være ham, der sammen med to andre mistænkte bombemænd ses på lufthavnens overvågningskamera.

En af de andre er identificeret som Brahim El Bakraoui, der også begik et selvmordsattentat i lufthavnen. Men den anden bombemands identitet har hidtil ikke været klarlagt.

Den tredje på billedet er manden i lys jakke og sort bøllehat. Han gik ud af lufthavnsbygningen umiddelbart inden terrorangrebet, og han er fortsat væk og ikke identificeret.

31 mennesker blev dræbt ved bombeattentatet i lufthavnen og på en metrostation i Bruxelles. 300 mennesker er såret.

Najim Laachraoui blev efterlyst af myndighederne i december, dog under et andet navn. Det var først i den forgangne weekend, efter at politiet i Belgien havde anholdt Salah Abdeslam, at Najim Laachraoui blev efterlyst under sit eget navn.

Abdeslam var efterlyst som en af hovedmændene i attentatet i den franske hovedstad, Paris, i november i fjor, da syv terrorister dræbte 130 mennesker med skudmassakrer og selvmordsbomber.

Den 25-årige Najim Laachraouis fingeraftryk blev senere fundet på to bombeveste fra det angreb, og i det hele taget er spor fra ham dukket op flere steder under opklaringen af Paris-attentatet.

Han menes at være en af de mænd, der laver bomber for Islamisk Stat (IS), der også har taget skylden for både Paris-attentatet og det i Bruxelles.

Bomberne i Paris var lavet af sprængstoffet TATP. For kendere skal det være relativt let at bruge, men det har en kedelige egenskab: Ustabilt og kan gå af i utide.

Derfor har det tilnavnet Satans Mor.

Nogle gange eksploderer det ikke.

Det britiske magasin New Statesman skriver, at politieksperter har noteret, at manden bag bomberne ved Paris-attentatet ved noget om TATP. Alle bomber så ud til at virke, som de skulle.

Det synes dog ikke at have været tilfældet i Bruxelles. Efter attentatet fandt politiet en ueksploderet bombe i lufthavnen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx