Af Ritzau - 07/04-17 13:46; Opdateret: 07/04-17 15:08

Assad: USA's angreb er forhastet og uansvarligtAssad: USA's angreb er forhastet og uansvarligt

Mens USA kritiseres af Syrien og Rusland, roser Tyrkiet angrebet. Men det er ikke nok, siger Erdogan.

storybild

Den syriske præsidents, Bashar al-Assads, kontor siger, at det amerikanske angreb på en syrisk base har forstærket syrernes vilje til at nedkæmpe oprørsgrupperne. (Billede: Reuters/© Sana Sana / Reuters)

Den syriske præsidents, Bashar al-Assads, kontor siger, at det amerikanske angreb på en syrisk base har forstærket syrernes vilje til at nedkæmpe oprørsgrupperne.

- Vi vil optrappe vore angreb mod dem, hedder det i en erklæring, hvor USA's handlemåde bliver kaldt "forhastet og uansvarlig".

- Amerikanerne ligger under for falsk propaganda, hedder det.

Det russiske forsvarsministerium siger, at Syriens luftforsvar vil blive forbedret, efter at amerikanske krydsermissiler fredag delvist ødelagde en luftbase i den vestlige del af landet. Det rapporterer russiske nyhedsbureauer.

- For at beskytte Syriens mest sårbare infrastruktur vil der blive grebet til en række foranstaltninger. De skal effektivisere luftforsvaret i landet, siger en talsmand for det syriske forsvarsministerium.

Medlemmer af det russiske parlament siger ifølge nyhedsbureauet RIA, at Ruslands luftbase Latakia og dets flådebase Tartus er beskyttet af S-300 og S-400 missilkomplekser.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og hans sikkerhedsråd drøftede fredag en fortsættelse af det russiske luftvåbens tilstedeværelse i Syrien på baggrund af de amerikanske missilangreb i Syrien.

Putin kalder angrebet for illegalt. Han advarer om, at det vil forværre de amerikansk-russiske relationer.

Det russiske forsvarsministerium siger, at Syriens luftforsvar vil blive forbedret.

Ruslands udenrigsministerium meddelte tidligere fredag, at det som følge af missilangrebet ville ophæve en sikkerhedsaftale, som det underskrev sammen med USA i oktober 2015.

Den går ud på en hotline mellem russerne og amerikanerne for at forebygge sammenstød i det syriske luftrum i forbindelse med forskellige bombardementer.

Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland vil holde tekniske og militære kanaler åbne til USA. Men der vil ikke blive udvekslet informationer gennem dem.

Helt omvendt får amerikanerne ros fra Tyrkiet. Men der er behov for mere handling fra USA, mener præsident Recep Tayyip Erdogan, der håber på flere angreb.

- Vi synes, det er en positiv og konkret reaktion over for de krigsforbrydelser, som Assads regime har udført. Er det nok? Jeg mener ikke, det er nok, siger han.

- Det er på tide at tage nogle seriøse skridt i retning af at beskytte det uskyldige syriske folk.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Mand anholdt i sag om røveri...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx