25/03-16 22:01

Abdeslam er klappet i over for belgisk politiAbdeslam er klappet i over for belgisk politi

Den terrormistænkte Salah Abdeslam har i dagevis gjort brug af retten til ikke at udtale sig, siger anklager.

storybild

En politibil, som Salah Abdeslam menes at befinde sig i, forlader fængslet i den belgiske by Bruges torsdag. (Billede: AP/Geert Vanden Wijngaert)

En af de hovedmistænkte i terrorsagen fra Paris, Salah Abdeslam, som sidder varetægtsfængslet i Belgien, har ikke talt med politiets efterforskere siden nogle korte forhør i lørdags.

Det var dagen efter, at han på dramatisk vis blev anholdt i det centrale Bruxelles.

Det oplyser den belgiske statsanklager.

Politiet anholdt Abdeslam fredag i sidste uge, men ventede med at afhøre ham til lørdag, fordi den terrormistænkte mand var såret i benet efter anholdelsen og havde brug for hospitalsbehandling, siger anklageren.

I en meddelelse fra anklagemyndighedens kontor fremgår det, at det første forhør blev indledt lørdag morgen klokken 8.00 og varede to timer. Det omhandlede detaljerne omkring angrebet i den franske hovedstad Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Senere samme dag fandt endnu et forhør sted af omkring en times varighed, hvorpå det så kom til at handle om den franske anmodning om at få Abdeslam udleveret.

- Men under denne sidste session påberåbte Abdeslam sig sin ret til ikke at udtale sig og har ikke sagt mere, meddeler anklageren.

Tirsdag forsøgte politiets efterforskere atter at få Abdeslam i tale umiddelbart efter det selvmordsangreb, der ramte lufthavnen i Bruxelles og en metrostation i den centrale del af byen og dræbte 31.

Men her "nægtede Abdeslam at komme med den mindste udtalelse", lyder det i meddelelsen fra anklageren.

Tidligere på dagen meddelte den belgiske justitsminister til parlamentet, Koen Geens, at den terrormistænkte mand ikke længere samarbejdede med politiet.

Dagen efter anholdelsen af Abdeslam kom det frem, at han havde haft planer om at sprænge sig selv i luften på Frankrigs nationalstadion, Stade de France, som led i angrebene i Paris den 13. november.

Men han skiftede mening om det, har han ifølge den franske anklager fortalt belgisk politi.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx