Af - 03/04-16 15:55

Stewardesser boykotter flyrute efter tørklæde-tvangStewardesser boykotter flyrute efter tørklæde-tvang

Det store franske flyselskab Air France genoptager Paris-Teheran ruten efter flere års pause. Udsigten til tvungen brug af tørklæde får dog stewardesser til at boykotte ruten.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter år med vestlige sanktioner mod præstestyret i Iran, er forholdet nu ved at tø op på ny. Det har medført at Air France genåbner Paris-Teheran ruten. En betingelse lyder dog, at det kvindelige kabinepersonale skal bære tørklæde på ruten. Det godtager deres fagforening ikke.

Det skriver The Telegraph.

Air France-fly til Paris afbrød sin rute: Vi har modtaget en bombetrussel
Air France-fly til Paris afbrød sin rute: Vi har modtaget en bombetrussel

Efter planen skal ruten genoptages den 17 april efter en pause på otte år. Som det ser ud nu, bliver det altså uden kabinepersonalet, der ikke vil acceptere, at deres kvindelige personale skal tvinges til at bære den religiøse hovedbeklædning.

- Det er ikke vores rolle at dømme, hvordan de bærer tørklæde eller slør i Iran. Det, som vi fordømmer, er, at det bliver obligatorisk (for personalet, red.). Stewardesser skal have retten til at nægte at flyve på denne rute, siger formanden for fagforeningen UNAC (en sammenslutning for kabinepersonale i fransk civil luftfart, red.), Flore Arrighi, til The Telegraph.

Pilot-strejke generer i Danmark: Det har du ret til
Pilot-strejke generer i Danmark: Det har du ret til

Ledelsen I Air France påpeger, ifølge The Telegraph, at andre flyselskaber er forpligtede til at overholde de iranske regler, og det at respektere kunders værdier er en del af deres firmas politik. Derudover henviser de også til fransk lov, der tillader begrænsninger af personlig frihed, hvis opgavens form begrunder det.

Christophe Pillet, næstformand for SNPNC, en anden fagforening for kabinepersonale i frankrig, fortæller til The Telegraph, at de respekterer Irans kultur og værdier, men ikke på jobbet.

Strejke hos fransk flygigant skaber rejsekaos
Strejke hos fransk flygigant skaber rejsekaos

- Kabinepersonalet er parate til at have tørklæder på i Iran, når de ikke har uniform på, men modsætter sig ordren om at have dem på som en del af deres uniform, siger han til The Telegraph.

De franske fagforeninger ønsker, at ruten til Teheran bliver frivillig, og at det kvindelige personale ikke kan straffes for at nægte at arbejde på ruten, hvis de bliver tvunget til at tage tørklæde på som en del af deres arbejde.

SAS ansætter 500 nye stewardesser efter langdistancesucces
SAS ansætter 500 nye stewardesser efter langdistancesucces

Hos SAS har de på nuværende tidspunkt ikke nogle planer om at åbne for en direkte rute fra Skandinavien til Teheran, men det er noget, de kigger på med interesse.

- Vi kigger altid på nye ruter med interesse, og Teheran er også én af dem. Hvis et lignende påbud om hovedbeklædning på sådan en rute bliver aktuelt, så tager vi det til efterretning. Det er ikke noget, vi vil spekulere i på nuværende tidspunkt, siger pressechef hos SAS Sverige, Frederik Henriksson, til metroxpress.


LÆS OGSÅ: Medie: Stewardesser tjener 10.000 om måneden hos Ryanair

LÆS OGSÅ: SAS klar til at fyre ansatte der ikke møder på arbejde

LÆS OGSÅ: Norwegian-boss: Forstår ikke strejken

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Veninde til Peter Madsen: Han talte...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Drama i Frankrig: Skyderi og...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx