Af - 28/12-16 09:31

Teenagepige med mystisk lidelse boede i en spand - nu er hun dødTeenagepige med mystisk lidelse boede i en spand - nu er hun død

En ung kvinde med en mystisk lidelse fik tidligere i år fortalt sin historie til hele verden. Nu er hun død.

I videoen herover kan du få et lille indblik i, hvordan Rahma Haruna levede sit liv. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Tidligere i år skrev vi historien om 19-årige Rahma Haruna fra Nigeria - en køn, ung kvinde med en mystisk lidelse der gjorde, at hun måtte leve sit liv i en plastikbalje. Et liv i smerte, der dog ikke forhindrede den stærke unge kvinde i at have store drømme for fremtiden.

TV: Teenagepige med mystisk lidelse bor i en plastikbalje
TV: Teenagepige med mystisk lidelse bor i en plastikbalje

Nu kan vi så desværre berette, at Rahma Haruna gik bort i søndags efter kort tids sygdom. Det skriver britiske Daily Star.

Historien om Rahma Haruna røg ud til hele verden i juli, efter fotografen Sani Maikatanga delte et foto af hende. Sani Maikatanga har holdt kontakten ved lige med Rahmas familie siden, og i går delte hun så den triste nyhed på Instagram.

‘Jeg mødte ikke Rahma af nogen anden grund, end at hun var et ekstraordinært menneske, der havde brug for en til at lytte og til at tage hånd om hendes problemer,’ skriver Sani Maikatanga og fortsætter:

‘Hun er et af de mest behagelige mennesker, jeg har mødt i år. Vi vil blive ved med at bede for styrke i hendes familie. Rahma døde i går på Juledag.’

15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?
15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?

Levede i en balje
På grund af en mystisk lidelse, som aldrig blev opklaret, stoppede Rahma Harunas krop pludselig med at vokse, da hun var spæd. Det var kun hendes hoved, der voksede som normalt.

- Det begyndte, da hun var seks måneder gammel, hvor hun lærte at sidde. Hun lærte aldrig at kravle, fortalte Rahmas mor, Fadi Haruna, til Barcroft TV, der besøgte familien i den lille landsby Kano i sommer.

På grund af den underudviklede krop, kunne Rahma ikke ret meget på egen hånd. Hun havde en delvist funktionel arm, men når hun skulle transporteres, foregik det som regel i en lille blå plastikbeholder på størrelse med en opvaskebalje.

Kristian sidder i kørestol - Folk er alt for venlige
Kristian sidder i kørestol - Folk er alt for venlige

Hendes forældre havde opsøgt adskillige læger i håb om at få hjælp til deres datter, men uden held.

Men Rahma lod sig ikke slå ud af sin sygdom. Hun havde drømme for fremtiden og håbede på, at hun en dag kunne starte sin egen butik.

- Jeg vil gerne starte en forretning. En købmand hvor folk kan købe alt, hvad de har brug for. Det er mit ønske, fortalte hun dengang.

Men sådan ville skæbnen det desværre ikke. Rahma blev 19 år gammel.

I videoen i toppen af artiklen kan du få et indblik i, hvordan den unge kvinde levede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx