Af - 21/03-17 07:29; Opdateret: 21/03-17 08:52

TV: Spændte balloner til havestol: Det kostede ham en kvart millionTV: Spændte balloner til havestol: Det kostede ham en kvart million

En canadisk mand ville gøre reklame for sit firma, så han valgte en noget utraditionel måde at komme i kontakt med potentielle kunder - nu har stuntet kostet ham en kvart million kroner.

I et kreativt forsøg på at promovere sit rengøringsfirma spændte en canadisk mand heliumballoner fast til en stol, før han fløj til vejrs. Stuntet fik verdens opmærksomhed, men nu har det udløst en kæmpe bøde, skriver Huffington Post.

Homoflag sendt ud i rummet for at sprede fred
Homoflag sendt ud i rummet for at sprede fred

180,000 kroner. Så mange penge skal canadiske Daniel Boria af med i bøder og doneringer, efter en dommer fandt ham skyldig i farlig betjening af et luftfartøj.

Opfindelse lader astronauter gå på toilettet i rumdragten
Opfindelse lader astronauter gå på toilettet i rumdragten

27-årige Daniel investerede 90,000 kroner i 120 heliumfyldte industriballoner, som han spændte til en havestol, der nåede en højde på hele tre kilometer, før turen gik nedad igen.

- Stolen begyndte at ryste og jeg kiggede ned på mine fødder, der dinglede over skyerne, fortalte Daniel CBC.

Historisk gennembrud: Forskere opsnapper radiosignaler fra fjern galakse
Historisk gennembrud: Forskere opsnapper radiosignaler fra fjern galakse

Flere politibetjente var opmærksomme på stuntet, så da ballon-stolen dalede, faldskærmen foldede ud og Daniel landede på jorden igen, blev han øjeblikkeligt anholdt. Turen, der skulle vise sig at koste ham 270,000 kroner, fik en brat slutning.

- I et scenarie, hvor et fly med 300 kilometer i timen får kontakt med et ukontrollerbart objekt, der vejer 75 til 100 kilo, vil resultatet være katastrofale skader på flyskroget, motoren og styrefladerne, sagde anklager Matt Dalidowicz.

- Scenariet kunne resultere i tabet af flyet og de liv, der var ombord, slog han fast.

USA-støtte brugte over 20 millioner på at skyde drone ned - til 1000 kroner
USA-støtte brugte over 20 millioner på at skyde drone ned - til 1000 kroner

I løbet af de 20 minutter, Daniel fløj rundt, lettede og landede 24 fly i byen Calgary, hvor hændelsen skete. Han udtalte senere, at turen var det mest spændende, han havde oplevet, og forsikrede samtidig folk om, at han kun ville risikere sit eget liv.

- Jeg valgte at flyve en stol, ikke fordi det er nemt, men fordi det er svært, udtalte Daniel spøgende, med reference til John F. Kennedys tale fra 1962 om rumkapløbet.


LÆS OGSÅ: Har du også set de mystiske lyskegler over København? Her er forklaringen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx