Af - 15/07-16 17:14; Opdateret: 15/07-16 17:32

Lastbilen kørte lige mod 15-årige Alberte: Jeg så en mand der lå uden benLastbilen kørte lige mod 15-årige Alberte: Jeg så en mand der lå uden ben

Danske Alberte Johanne Engsig blev fanget midt i lastbilens kørebane, men nåede i sidste øjeblik i sikkerhed på en sidegade. Billederne jeg så, vil jeg aldrig glemme, siger hun.

Bildstrecke im Grossformat »

Galleriet herover indeholder billeder, der er taget umiddelbart efter angrebet på Promenade des Anglais i Nice. OBS! Meget stærke billeder!

15-årige Alberte Johanne Engsig var splitsekunder fra at blive endnu et tragisk offer i terrorhandlingen, der sent torsdag aften ramte den franske by Nice og indtil videre har kostet 84 mennesker livet.

Dansk muslims gribende opråb på Facebook: - Du er ikke en af os
Dansk muslims gribende opråb på Facebook: - Du er ikke en af os

Den danske pige stod sammen med sine forældre på Promenade des Anglais og blev i sekunderne, hvor lastbilen pløjede ned gennem den tæt befærdede boulevard, fanget i det tonstunge køretøjs kørebane.

15-årige Alberte Johanne Engsig.

- Vi går på vejbanen, og lige pludselig råber min far "pas på". Idet jeg kigger op, ser jeg en kæmpe, hvid lastbil komme kørende henad vejbanen lige mod os, fortæller Alberte Johanne Engsig til metroxpress fra Nice.

- Lastbilen slingrer mellem fortovet og vejbanen, så jeg står bare og kigger på den og ved ikke, hvilken vej jeg skal løbe, siger Alberte, som på det tidspunkt tror, at der er tale om en bilist, der har mistet herredømmet over lastbilen, og at denne derfor vil forsøge at stoppe af sig selv.

Det går dog hurtigt op for hende, at situationen er langt mere alvorlig. Og ikke mindst faretruende.

- Da jeg pludselig ser, at den med fuld fart brager gennem en stor slikbod, der står placeret på fortorvet, går det op for mig, at det ikke er et uheld, siger Alberte, som fortæller, at hun instinktivt kiggede væk, fordi der foran slikboden stod en stor gruppe voksne og børn, der ikke kunne nå i sikkerhed, inden lastbilen ramte dem. Ifølge de franske myndigheder er 10 ud af de 84 omkomne børn.

Må løbe i sikkerhed

Alberte og forældrene befinder sig stadig på vejbanen og kan se, at køretøjet højst sandsynligt vil fortsætte ned af promenaden med kurs direkte mod dem.

- Så vi løber væk derfra og op ad en sidegade, hvor jeg overalt ser folk stå og græde og løbe rundt i panik. Jeg ser også en mand, der ligger på jorden og har fået begge ben kørt over. De billeder vil jeg huske resten af mit liv, fortæller en chokeret Alberte til metroxpress.

Forsker: Frankrig er et logisk mål for terrorangreb
Forsker: Frankrig er et logisk mål for terrorangreb

På vej mod deres lejlighed, ser de flere børn, der står og kalder på deres far:

- "Mon père. Mon père", råber de, og man kan se efterladte klapvogne, og folk der står og græder, fortæller hun.

På ruten hjem, som går gennem de små gader, fordi de frygter eksplosioner og yderligere angreb på de store og befærdede veje, møder de to italienske kvinder og den enes otteårige datter, som endnu ikke har nået at finde et sted at bo.

Dem inviterer den danske familie med hjem og lader dem sove i lejligheden natten over.

Dansk politi er på tæerne efter fransk angreb i Nice
Dansk politi er på tæerne efter fransk angreb i Nice

I dag er Alberte og hendes forældre vågnet op til et forandret Nice. Stemningen i byen er naturligvis stærkt påvirket, ligesom de er det.

- Vi er meget rystet over det, der skete i går, men vi prøver ikke at lade os påvirke for meget af det. Vi har også besluttet os for at tage ned på promenaden lidt senere i dag og måske bade, som vi ellers ville have gjort det. De forfærdelige ting, der er sket, skal ikke ødelægge resten af vores ferie, lyder det bestemt fra Alberte, der netop har afsluttet 9. klasse på en skole i København.

Passagerer kan ombooke flybilletter efter angreb i Nice
Passagerer kan ombooke flybilletter efter angreb i Nice

Pind forsikrer efter Nice-angreb: Danmark er beredt
Pind forsikrer efter Nice-angreb: Danmark er beredt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx