Af - 03/07-15 20:19

Wow! Arabisk prins giver 210 milliarder kroner til velgørenhedWow! Arabisk prins giver 210 milliarder kroner til velgørenhed

Det er stort set hele formuen, som den saudi-arabiske prins Al-Waleed Bin Talal nu vil donere væk.

Bildstrecke im Grossformat »
Den saudi-arabiske prins Al-Waleed Bin Talal vil donerer 210 milliarder kroner til velgørenhed over de kommende år. - Det filantropiske løfte vil hjælpe med at bygge bro mellem kulturelle forståelser, udvikle fællesskaber, styrke kvinder, aktivere unge, give vital katastrofehjælp og skabe en mere tolerent og accepterende verden, lyder det fra den 60-årige rigmand. For lige at lave en af de klassiske sammenligninger, så svarer de 210 milliarder kroner til, at man skulle lave Danmarks Indsamling i 2.100 år for at samle lige så meget ind - i hvert fald, hvis man hvert år rammer samme beløb som i 2015. Al-Waleed Bin Talal er en af de rigeste mennesker i verden, og han har allerede i løbet af sit liv givet mindst 23 milliarder kroner til velgørenhed. Her ses han i 2011 sammen med sin daværende kone, prinsesse Ameera. Al-Waleed Bin Talal har også tidligere været gift med et barnebarn til Saudi Arabiens grundlægger, Ibn Saud. Al-Waleed Bin Talal er ikke bleg for at dele ud af formuen. Tidligere har han givet 25 Bentley'er til spillerne på et arabisk fodboldhold. Han har ligeledes sendt en check på 10 millioner dollars til New York Citys borgmester efter terrorangrebet i 2001. Der fulgte dog en række kontroversielle udtalelser med, så checken blev sendt retur. Al-Waleed Bin Talal ses her til genåbningen af Savoy Hotel i London sammen med den britiske prins Charles. Den 60-årige arabiske rigmand ejer det luksuriøse hotel. Og her er han sammen med Michael Jackson tilbage i 1996.

At smide 100 kroner i en raslebøsse, når der samles ind til nødhjælp, er stadig rigtig flot, men det blegner fuldstændigt, når man sammenligner med det beløb, som en saudi-arabisk prins nu vil give til velgørenhed.

Al-Waleed Bin Talal har nemlig planer om at forære intet mindre end 210 milliarder kroner til gode formål i løbet af de kommende år. Det har han ifølge The Independent og Daily Mail fortalt på et pressemøde onsdag i Saudi Arabiens hovedstad, Riyadh.

Den 60-årige rigmand har planer om, at pengene blandt andet skal gå til at fremme sundhed, udrydde sygdomme, skaffe elektricitet til afsides landsbyer, bygge børnehjem, forebygge og hjælpe ved naturkatastrofer samt styrke kvinders rettigheder.

Forstads-studerende sparer kassen på studieboligen
Forstads-studerende sparer kassen på studieboligen

Beslutningen om at donere stort set hele sin formue væk bunder angiveligt i et løfte om at gøre noget i stil med The Bill and Melinda Gates Foundation, der er Microsoft-grundlæggerens velgørenhedsfond.

Her giver Bill Gates sammen med sin kone hvert år svimlende beløb til velgørenhed, og de har så opfordret andre rigmænd om at gøre det samme. Snart vil prins Al-Waleed Bin Talal så også gøre det gennem sin organisation, Alwaleed Philanthropies.

- Det filantropiske løfte vil hjælpe med at bygge bro mellem kulturelle forståelser, udvikle fællesskaber, styrke kvinder, aktivere unge, give vital katastrofehjælp og skabe en mere tolerent og accepterende verden, fortæller han.

- Filantropi er et personligt ansvar, som jeg indledte for mere end tre årtier siden, og det er en del af mit islamiske tro. Med dette løfte hylder jeg mit livslange engagement til det, der betyder mest - at bidrage til at opbygge en mere fredelig, retfærdig og bæredygtig verden for de kommende generationer, lyder det fra Al-Waleed Bin Talal.

Kommuner går sammen om turist-milliarderne
Kommuner går sammen om turist-milliarderne

Konkurs i Grækenland: Det betyder krisen for dig
Konkurs i Grækenland: Det betyder krisen for dig

Pengene vil ifølge Metro UK hovedsageligt gå til organisationer og projekter, der har sit udgangspunkt i Saudi Arabien, da det er der, hvor prinsen også selv har tjent sine penge. Men resten af verden får dog også del i det svimlende beløb.

Selv kommer Al-Waleed Bin Talal ikke til at mangle penge, selv om det er en procentmæssig stor del af sin formue, som han giver væk.

Faktisk melder flere af medierne om, at det er hele hans formue, mens blandt andet Metro UK skriver, at han har godt og vel 5 milliarder kroner tilbage, efter alle donationerne er givet væk.

Inspirerende hashtag breder sig: Her er MIN Vanity Fair-forside
Inspirerende hashtag breder sig: Her er MIN Vanity Fair-forside

Den 60-årige rigmand vil dog stadig tjene millioner på sine mange investeringer, der blandt andet tæller Twitter, CitiGroup, 21th Century Fox, Motorola og mange flere store firmaer.

Hans startede opbygningen af sin enorme formue ud fra en gave på 200.000 kroner fra sin far og et lån på omkring 2 millioner kroner. I 2013 var han nummer 26 på Forbes' liste over verdens rigeste personer, men det var angiveligt ikke højt nok.

Al-Waleed Bin Talal truede nemlig med at boykotte magasinet, da han mente, at det var en lidt lav placering.


LÆS OGSÅ: iPhone-rygter: Nye modeller får mere af det vigtigste

LÆS OGSÅ: Apple vil fjerne generende detalje på iPhone

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dit ansigt afslører, hvad du føler
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx