30/10-17 13:05; Opdateret: 30/10-17 20:29

Trumps kampagnechef afviser anklager i Rusland-undersøgelseTrumps kampagnechef afviser anklager i Rusland-undersøgelse

Tidligere Trump-folk erklærer sig ikkeskyldige i anklager om konspirationer mod USA.

storybild

Paul Manafort, tidligere kampagnechef for Donald Trump forlader sit hjem mandag morgen, angiveligt for at overgive sig til FBI. Reuters/Jonathan Ernst

Washington. USA's præsident Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort og Manaforts tidligere partner Rick Gates er blevet officielt anklaget for blandt andet konspiration mod USA.

Anklagerne er et resultat af den igangværende undersøgelse af Ruslands indblanding i præsidentvalget i 2016. Den handler også om potentielt samarbejde mellem Donald Trumps kampagne og Rusland.

Både Manafort og Gates har efter anmodning fra FBI meldt sig selv, og mandag aften dansk tid satte en dommer dem begge i husarrest.

Næste høring i sagen er torsdag.

Ifølge anklageskriftet er Paul Manafort anklaget for 12 forhold. Ifølge nyhedsbureauet Reuters drejer det sig om:

Konspiration mod USA, konspiration om hvidvaskning af penge, at arbejde for en fremmed magt uden at have registreret det, falske og vildledende registreringer af arbejde for udenlandske aktører, falske udtalelser og syv forhold for ikke at have registret udenlandske transaktioner.

Mandag aften dansk tid rapporterer CNN, at både Manafort og Gates erklærer sig ikkeskyldige i anklagerne.

Undersøgelsen er forestået af tidligere FBI-chef Robert Mueller og kører uden for det normale retssystem.

Mueller meddeler mandag også, at en tredje person har erklæret sig skyldig i at have løjet for FBI's efterforskere.

Det er George Papadopoulos, udenrigspolitisk rådgiver for Trump-kampagnen.

Ifølge oplysningerne erkendte han sig skyldig 5. oktober i at have forsøgt at skjule sin kontakt med en professor, der havde forbindelse til Moskva. Professoren skal have tilbudt "snavs" om Hillary Clinton, der var Trumps demokratiske rival i valgkampen.

Paul Manafort har tidligere været i offentlighedens søgelys i forbindelse med anklagerne, da han i årevis arbejdede for Ukraines tidligere Moskva-tro præsident, Viktor Janukovitj.

Anklagerne er de første rejst af Robert Muellers særlige hold af efterforskere, der består af flere tidligere agenter fra FBI. Mueller selv er tidligere FBI-chef.

Paul Manafort var en del af Donald Trumps præsidentkampagne fra marts sidste år. Fra juni til august var han leder af kampagnen.

Oven på præsidentvalgkampen i USA i 2016 har landets efterretningstjenester konkluderet, at Rusland spillede en aktiv rolle for at påvirke valgresultatet til Trumps fordel.

Der har været anklager om, at Rusland og Trumps kampagne samarbejdede.

Trump har på det sociale medie Twitter beskrevet undersøgelsen som en heksejagt og som "ond politik" fra demokraternes side.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx