25/08-14 07:03

Her er Foleys sidste hilsen til familienHer er Foleys sidste hilsen til familien

I sin sidste hilsen til sin familie beskriver journalisten James Foley, hvordan han kunne holde humøret oppe.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den amerikanske journalist James Foley blev brutalt halshugget af sine gidseltagere på en video, men inden nåede han at sende en sidste hilsen til sin familie gennem den danske freelancefotograf Daniel Rye Ottosen.

Familien har nu valgt at offentliggøre brevet, som Foley læste op for danskeren, der siden gengav det for amerikanerens familie.

Sådan bruger IS-terrorister Nutella i kampen på de sociale medier
Sådan bruger IS-terrorister Nutella i kampen på de sociale medier

Medie: Dansk fotograf sad fanget med henrettet gidsel
Medie: Dansk fotograf sad fanget med henrettet gidsel

Ud over at sende personlige hilsner til sine nærmeste beskriver Foley også hverdagen for gruppen af gidsler i brevet, der er offentliggjort på Facebook.

- Vi er 18 sammen i en celle, og det hjælper mig. Vi har hinanden til at føre uendeligt lange samtaler om film, paratviden og sport. Vi har spillet spil, som vi selv har lavet ud af affald i vores celle, lyder det fra Foley.

- Vi har fundet måder at spille dam, skak og Risk på, og vi har afholdt turneringer, hvor nogle dage er blevet brugt på at finde den rette strategi for næste dags konkurrence. Spillene og at kunne lære af hinanden har hjulpet til at få tiden til at gå. Det har været en stor hjælp for mig. Vi fortæller historier og får hinanden til at grine for at bryde den spændte stemning.

Den 25-årige danske fotograf sad sammen med James Foley som gidsel hos de samme militante gidseltagere i Islamisk Stat (IS).

Foley blev ifølge sin bøddel halshugget som svar på USA's bombning af Islamisk Stat i Irak.

Gidseltagere sendte skræmmende mail til familien Foley før henrettelse
Gidseltagere sendte skræmmende mail til familien Foley før henrettelse

Islamister krævede 745 millioner for henrettet amerikaner
Islamister krævede 745 millioner for henrettet amerikaner

Amerikaneren blev taget til fange af IS i det nordlige Syrien i november 2012.

- Jeg har dage, hvor jeg er stærk, og dage, hvor jeg er svag. Vi er så taknemmelige, når nogle bliver frigivet, men selvfølgelig længes vi efter vores egen frihed. Vi forsøger at opmuntre hinanden og dele vores styrke. Vi får bedre mad nu og får det dagligt. Vi har te og nogle gange kaffe. Jeg har taget det meste på af det, jeg tabte mig sidste år, står der i brevet fra James Foley.

I brevet sender Foley desuden personlige hilsner til sine familiemedlemmer og giver håbefuldt udtryk for, at han ville kunne være til stede ved sin søsters bryllup. Søsteren Katie blev forlovet, da Foley forlod USA for at rejse til Syrien, hvor han blev taget til fange i november 2012.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Hans Pilgaards store drøm går i...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx