Af Ritzau - 30/08-16 18:45; Opdateret: 30/08-16 20:05

Tyrkiet afviser kurdisk melding om våbenhvile i SyrienTyrkiet afviser kurdisk melding om våbenhvile i Syrien

Kurdisk talsmand melder om våbenhvile ved Jarablus i Syrien. Men Tyrkiet siger, at operationerne fortsætter.

storybild

I sidste uge kørte tyrkiske soldater fra byen Karkamis med kurs mod den syriske grænse for at hjælpe syriske oprørere med at tage tage byen Jarablus fra Islamisk Stat og forhindre, at kurderne udvidede deres territorium i det nordlige Syrien. (Billede: Reuters/Handout)

Tre tyrkiske soldater er såret, efter en tyrkisk kampvogn tirsdag kom under beskydning udenfor byen Jarablus i det nordlige Syrien.

Det rapporterer tv-stationen CNN Türk.

Angrebet kommer efter en tyrkisk melding om, at der ikke er nogen våbenhvile, men blot en pause i militæroperationen omkring Jarablus. Her kæmper syriske oprørere med opbakning fra Tyrkiet mod både Islamisk Stat og militante kurdere.

En kurdisk talsmand oplyste ellers, at en våbenhvile er faldet på plads mellem Tyrkiet og en kurdiskstøttet gruppe i Jarablus.

Men det afvises af kilder i det tyrkiske militær. Tyrkiets udenrigsministerium fastslår ligeledes, at militæroperationerne i Syrien vil fortsætte, til truslen mod Tyrkiet er fjernet.

Kort forinden havde en amerikansk oberst oplyst til nyhedsbureauet AFP, at Tyrkiet og kurdiske styrker i det nordlige Syrien var nået til enighed om at lade våbnene tie.

- I de seneste timer har vi modtaget forsikringer om, at alle de involverede parter vil stoppe med at skyde på hinanden og fokusere på truslen fra Islamisk Stat, siger oberst John Thomas. Han er talsmand for den amerikanske centralkommando i Washington.

Samme melding kom fra kurdisk hold. Her lød meldingen, at våbenhvilen har været i kraft siden midnat.

- Våbenhvilen blev etableret mellem Jarablus Militærråd og den tyrkiske besættelsesmagt, siger Sharfan Darwish, der er talsmand for militærrådet i byen Manbij ifølge nyhedsbureauet dpa.

Begge de to militærråd er tætte allierede med De Syriske Demokratiske Styrker, der er overvejende kurdisk og en af USA's allierede i kampen mod Islamisk Stat.

De Syriske Demokratiske Styrker består i overvejende grad af militante fra det kurdiske YPG. Disse styrker har været det primære mål under de seneste dages operationer, som Tyrkiet og dets allierede syriske oprørere har gennemført i det nordlige Syrien.

De syriske oprørere, der har støtte fra Tyrkiet, afviser ligeledes over for Reuters, at der er indgået våbenhvile. Der er blot tale om en pause i de militære operationer, lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx