Af - 25/11-16 07:17

Hjertelæge advarer: Trump kan dø som præsidentHjertelæge advarer: Trump kan dø som præsident

Donald Trump er i overhængende fare for et hjertetilfælde, mener hjertelæge.

storybild

U.S. President-elect Donald Trump speaks at election night rally in Manhattan, New York, U.S., November 9, 2016. REUTERS/Mike Segar/File Photo (Billede: Scanpix/Mike Segar)

Donald Trumps personlige læge har sagt, at den kommende amerikanske præsidents helbred er ‘fremragende’ - men nu sås der tvivl om den udmelding.

For i en alder af 70 kan man ikke være igennem så hård og lang en valgkamp, som Donald Trump har været, uden at det koster på helbredet. Det mener den britiske hjertelæge Patrick Heck, der netop har holdt tale om emnet på en medicinsk konference.

Clinton har nu næsten to millioner flere stemmer end Trump
Clinton har nu næsten to millioner flere stemmer end Trump

- For en 70-årig mand kan den højintense valgkampagne med søvnløse nætter og en udmattende tidsplan - særligt i de sidste par uger - meget vel have haft bekostning på hans hjerte, lyder det ifølge Express fra eksperten.

Han forklarer, at en mand på Donald Trumps alder i gennemsnit kan forvente at leve i yderligere 14 år. Men den gennemsnitlige mand i den alder lever bestemt ikke under det pres, det medfører at være præsident i USA.

- Der er helt sikkert en væsentlig risiko for, at han får et hjerteanfald, siger Patrick Heck.

Trump afviser at omstridt rådgiver er racist
Trump afviser at omstridt rådgiver er racist

Han medbringer i sin overvejelse, at Donald Trump med sine 105 kilo og højde på 190 centimeter er overvægtig, hvilket aldrig er sundt for hjertet.

Patrick Heck giver desuden ikke meget for den rapport, Trumps læge Harold Bornstein har offentliggjort i løbet af valgkampen - en rapport, han beskylder ham for at have skrevet ‘på fem minutter, mens Hr. Trumps limousine ventede udenfor’.

En anden læge, gynækologen Karen Morton, fremhæver desuden Donald Trumps 24 år yngre kone, Melania Trump på 46, som en væsentlig faktor i udregningen.

- Hans privatliv er helt sikkert en fator. Hans kone er smuk og ambitiøs og vil stille visse krav som en ung kvinde i sin bedste alder. Hun har behov for tid og energi, siger hun.

Trump bekræfter: Melania flytter ikke med til Det Hvide Hus
Trump bekræfter: Melania flytter ikke med til Det Hvide Hus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx