Af - 06/11-16 15:56

Du kan købe din egen Avatar-baby: Så meget koster denDu kan købe din egen Avatar-baby: Så meget koster den

De er skræmmende realistiske.

Babyerne ligner i høj grad blot et spædbarn i dyb, dyb søvn. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

En trend med ultrarealistiske kunstige babyer spreder sig på de sociale medier.

Billeder af sovende babyer hitter på Instagram, hvor 145.000 har tagget deres specialfremstillede dukker, der næsten kan forveksles med levende menneskebørn.

Ifølge den amerikanske webside Mashable, så er det blevet til en mindre online trend at pusle om de livagtige dukker under navnet 'reborning.'

En del af kunderne er forældre, der har mistet deres barn alt for tidligt eller eventuelt før fødslen. Et tredje segment er simpelthen nostalgisk anlagte mødre, der savner årene med blebørn.


Dukkerne, der er lavet i vinyl eller silikone. En af fabrikanter er spanske Babyclon, der nu udvider forretningen med babyer, der ligner den blå navi-racer i James Camerons Avatar, der reelt er en science-fiction gentænkning af den klassiske historie om Pocahontas.

Her kan man snart købe en af Babyclons navi-spædbørn til den nette sum af 1.800 euro, hvilket er over 13.000 danske kroner. Almindelige kunstige menneskebabyer går til omkring 9.000 danske kroner.

Kvinde har sex med verdens første mandlige sexdukke
Kvinde har sex med verdens første mandlige sexdukke

De livagtige spædbørn er i Australien også blevet brugt til at lade demente ældre udvise omsorg om spædbarn og give dem livsglæde.

Dukketrenden, som den ser ud i dag, begyndte i slutningen af 90'erne. Australske Vynette Smith har været med til at lave dukkerne fra begyndelsen, og hun fortæller overfor australske ABC, at det ikke er alle, der er lige begejstrede for graden af detaljer.

Quiz: Kan du gætte de 50 mest populære navne i 1990
Quiz: Kan du gætte de 50 mest populære navne i 1990

- Nogle folk siger: 'Det er så klamt, så forfærdeligt,' og så tænker jeg bare, hvorfor? Det er da kunstnerisk. Det er fantastisk! Jeg lavede den her af vinyl, og den ligner en ægte baby, siger hun.

LÆS OGSÅ: Han laver sexdukker af børn: - Jeg er en kunstner og en helt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx