Af - 13/10-15 19:18

160 fly i fare for nedskydning160 fly i fare for nedskydning

Det radarstyrede jord til luft-missil, der ramte detMH17, kan nå hele 80.000 fod op i himlen. 160 andre fly fløj samme dag i området

Bildstrecke im Grossformat »

Selv om MH17 i 33.000 fods højde fløj langt over et underliggende, lukket luftrum, blev det alligevel skudt ned, og 160 andre kommercielle flyvninger i området på dagen for nedskydningen var udsat for samme risiko.

Det skyldes ikke mindst, at det radarstyrede jord til luft-missil, der ramte det malaysiske fly, kan nå hele 80.000 fod op i himlen.

Det har fået den hollandske havarikommission til at kritisere Ukraine for ikke at have lukket luftrummet fuldstændig inden den skæbnesvangre dag.

USA: MH17-rapport er milepæl og skyldige skal forfølges
USA: MH17-rapport er milepæl og skyldige skal forfølges

MH17-katastrofen: Sådan oplevede passagererne at blive ramt af missilet
MH17-katastrofen: Sådan oplevede passagererne at blive ramt af missilet

- Ukraine havde rigelig grund til at lukke hele luftrummet over det østlige Ukraine som en sikkerhedsforanstaltning, står der i kommissionens rapport, der anbefaler den internationale luftfartsorganisation at lave standarder for situationer med væbnet konflikt på jorden.

Netop bud på, hvordan en fremtidig katastrofe kan undgås, er det centrale spørgsmål nu, mener formand for ingeniørforeningens flyvetekniske selskab, Paul Hulme Harrison.

- Det interessante er at diskutere, hvor langt væk vi skal flyve fra sådan en konflikt i fremtiden, når nogle på jorden har rådighed over sådanne missil-systemer, siger han.

Se animationen: Sådan blev MH17 skudt ned fra luften
Se animationen: Sådan blev MH17 skudt ned fra luften

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx