21/11-17 21:35; Opdateret: 22/11-17 01:36

Putin til Trump: Assad vil holde præsident- og parlamentsvalgPutin til Trump: Assad vil holde præsident- og parlamentsvalg

Vladimir Putin og Donald Trump har talt i telefon i en time. Putin er i kontakt med centrale aktører i Syrien.

storybild

Ifølge den russiske regering har Putin fortalt Trump i en telefonsamtale, at den syriske leder bekræftede at holde sig til den politiske proces, at gennemføre en reform af forfatningen og at afholde præsident- og parlamentsvalg. Scanpix/Mikhail Klimentyev/arkiv

Moskva. Ruslands præsident, Vladimir Putin, har tirsdag talt i telefon med sin kollega i USA, Donald Trump, om at finde en politisk løsning på krigen i Syrien.

De to mænd talte sammen, efter Putin mandag mødtes med den syriske præsident, Bashar al-Assad, i den russiske ferieby Sotji.

Samtalen mellem Putin og Trump varede cirka en time. Det oplyser en embedsmand i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ud over Syrien talte de to om Ukraine, Iran, Nordkorea og Afghanistan.

Udviklingen i Syrien aktualiseres af, at Islamisk Stat (IS) er blevet fordrevet fra næsten alle syriske områder. Det samme er sket i Irak, og det har fået det selvudråbte kalifat til at bryde sammen.

Ifølge den russiske regering fortalte Putin Trump, at "den syriske leder bekræftede at holde sig til den politiske proces, at gennemføre en reform af forfatningen og at afholde præsident- og parlamentsvalg".

Ifølge nyhedsbureauet AFP understregede Putin samtidig over for Trump "behovet for fortsat at holde Syriens suverænitet, uafhængighed og territoriale integritet intakt".

I en erklæring fra Det Hvide Hus opfordrer den amerikanske præsident til at sikre "stabilitet i et forenet Syrien".

- Målet er på en fredelig måde at løse den syriske borgerkrig, afslutte den humanitære krise, give de fordrevne syrere mulighed for at vende hjem og sikre stabiliteten i et forenet Syrien fri for ondskabsfuld intervention og tilflugtssteder for terrorister, står der i erklæringen ifølge AFP.

Donald Trump kaldte ifølge nyhedsbureauet AP telefonsamtalen "et stort opkald", da han tirsdag eftermiddag forlod Det Hvide Hus for at tilbringe den amerikanske højtid Thanksgiving i Florida.

Han noterede længden af samtalen og fortalte, at Putin og han talte "meget stærkt om at bringe fred til Syrien", ligesom at de to ifølge Trump talte "meget stærkt om Nordkorea".

Onsdag rejser Irans præsident, Hassan Rouhani, og hans tyrkiske kollega, Recep Tayyip Erdogan, til møder i Rusland med Putin.

De to lande befinder sig på hver sin side i den syriske konflikt.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fie og Frederik: Derfor gider vi ikke...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx