Af - 06/08-16 08:38; Opdateret: 06/08-16 08:57

Om tre uger skal Jeff henrettes for et mord han ikke begikOm tre uger skal Jeff henrettes for et mord han ikke begik

En mand fra Texas skal henrettes for et mord, han aldrig har begået.

storybild

Foto: http://savejeffwood.com

I januar 1996 kørte Daniel Reneau og Jeff Wood på 21 og 22 år til en tankstation i Texas, hvor de i samarbejde med medarbejderne på tankstationen havde planlagt et røveri. Jeff og medarbejderne havde angiveligt bakket ud af planen, men Daniel havde tænkt sig at gennemføre røveriet. Det skriver The Intercept.

Indonesien vil henrette narkodømte
Indonesien vil henrette narkodømte

Jeff blev i bilen, mens Daniel gik ind på tanken, trak sin .22-kaliber pistol og beordrede medarbejderen Kris Keeran ind i baglokalet. Keeran nægtede, og det fik Daniel Reneau til at skyde ham mellem øjnene, så han døde på stedet.

Efter skuddene faldt, løb Jeff Wood ind på tanken og blev - angiveligt under trusler fra Daniel Reneau - tvunget til at fjerne overvågningsbilleder samt stjæle butikkens pengeskab.

Argentinas tidligere diktator idømt 20 år for henrettelser
Argentinas tidligere diktator idømt 20 år for henrettelser

Den 13. Juni 2002 blev Daniel Reneau henrettet med en dødelig indsprøjtning af staten Texas for røveriet og mordet på Kris Keeran. På trods af at Jeff Wood ikke vidste, at hans makker ville gennemføre planen, er han ifølge en lov i Texas ligeså ansvarlig for drabet som gerningsmanden og står derfor til samme straf som Reneau.

Jeff Woods søster, Terri Been, er klar over, at hendes bror er skyldig i røveri, på trods af at Daniel Reneau truede med at slå hans datter ihjel, hvis han ikke hjalp til.

Højesteretten i USA har dog noteret, at røveri alene ikke kan straffes med døden, og det er det budskab, Terri prøver at promovere

- Folk, som slår andre ihjel, får 15 år. Min bror er på dødsgangen for røveri, udtalte hun til en tv-reporter under en anti-dødstraf protest.

Saudi-Arabien vil henrette over 50 mennesker på en dag
Saudi-Arabien vil henrette over 50 mennesker på en dag

Medmindre domstolen sætter en stopper for det, vil Jeff Wood blive henrettet om tre uger, den 24. august.

LÆS OGSÅ: Observatører: IS opfinder ny uhyggelig henrettelsesmetode

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx