31/08-17 07:11; Opdateret: 01/09-17 05:50

Dødstallet stiger til 24 efter bygningskollaps i IndienDødstallet stiger til 24 efter bygningskollaps i Indien

I Mumbai, der har været ramt af kraftig regn de seneste dage, er en bygning kollapset. 15 savnes stadig.

storybild

Et ekstraordinært nedbør begyndte tirsdag. Det har ført oversvømmelser med sig over det meste af Mumbai. Scanpix/Punit Paranjpe

Mumbai. Redningsarbejdere har fundet 24 omkomne personer, efter at en bygning torsdag gav efter for store mængder regn og kollapsede i Mumbai.

I løbet af natten steg dødstallet, og det frygtes, at det vil stige yderligere, da flere personer stadig savnes, skriver nyhedsbureauet AP.

Mindst 10 mennesker var før ulykken druknet under oversvømmelser i Mumbai.

- Dette er det alvorligste nylige bygningskollaps i storbyen, som er præget af det dårlige og usikre byggeri, der er udbredt i landet.

- 24 mennesker er omkommet, yderligere 15 er blevet kvæstet, siger Prabhat Kumar fra byens beredskabsstyrelse.

Området Bhendi Bazaar, som er et snusket byområde fra kolonitiden, er et af Mumbais historiske distrikter med mange ældre bygninger. Den sammenstyrtede bygning var ifølge de lokale myndigheder 117 år gammel.

Den stod for at blive revet ned i forbindelse med en omfattende byfornyelse i distriktet, hvor hundredvis af interimistiske huse og gamle lave bygninger skal fjernes for at skabe plads til nye højhuse.

Sammenstyrtede bygninger er almindelige i Mumbai navnligt i monsunsæsonen fra sidst i juni til september, hvor styrtregn og skybrud svækker dårligt opførte huse.

I juli døde 17 mennesker, deriblandt en kun tre måneder gammel baby, da en bygning på fire etager faldt sammen i den nordlige forstad Ghatkopar.

I 2013 blev 60 mennesker dræbt, da en bygningsblok kollapsede. Det var en af de værste bygningskatastrofer i Mumbais historie.

Mange millioner mennesker er påvirket af oversvømmelser, der også har ramt Nepal og Bangladesh. Over de seneste uger er 1200 mennesker døde i de tre lande som følge af oversvømmelserne.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx