10/09-13 15:10; Opdateret: 10/09-13 15:44

Øjenvidne: børn går hvileløst omkring i flygtningelejrØjenvidne: børn går hvileløst omkring i flygtningelejr

Der er ingen mulighed for skolegang til de børn, der i øjeblikket befinder sig i syriske flygtningelejre.

storybild

Uden for byen Jeb Jannine bor en gruppe syriske flygtninge i telte. Lejren ligger 20 minutter fra grænsen, og om natten kan man høre kampene inde i Syrien. (Billede: Polfoto)

I ingenmandslandet Bekaa-dalen mellem Syrien og Libanon opholder over 20.000 syriske flygtninge sig.

Flere og flere kommer til, men der er ingen muligheder for skolegang eller aktiviteter for de hårdt udsatte børn i området.

Det fortæller Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, der i øjeblikket befinder sig i området.

- Vi har mødt traumatiserede børn, der er ankommet fra slag i Syrien. De har tydeligvis behov for mere hjælp end bare at sidde på jorden i et hjørne af et telt, der er lavet af kaffesække.

- De andre børn, vi har set, går bare hvileløse omkring på de støvede marker. De har ikke noget at foretage sig, for der er ingen mulighed for skolegang eller aktiviteter i lejrene, siger Anders Ladekarl til Ritzau.

De syriske flygtninge i lejrene har ikke mulighed for at komme ind og få beskyttelse i Libanon. Landet har allerede over 800.000 flygtninge og kan ikke tage hånd om flere. Flygtningene har heller ikke mulighed for at vende tilbage til Syrien.

Det betyder, at en forestående kold vinter med sne kan få fatale konsekvenser for de mange flygtninge.

- Mange frygter den vinter, der kommer om nogle ganske få uger. Hvis de ikke får tæpper, telte med ordentlige presenninger eller ordentlig varme, er der folk, som vil dø af kulde, siger Anders Ladekarl.

Temperaturfald er dog ikke den eneste bekymring i området, hvor der hverken er rent drikkevand eller sanitet.

Manglende støtte til FN's opfordringer om hjælp har ført til, at nødhjælpsforsyningen den seneste måned er blevet skåret ned med en tredjedel.

- Verdenssamfundet må få øjnene op for den her situation. Lige nu får de lidt mad fra Verdensfødevareprogrammet og FN, men der er brug for flere penge til at hjælpe flygtningene, siger Anders Ladekarl.

Generalsekretæren fortæller også, at nogle har boet i lejrene i over to år uden mulighed for at komme videre derfra, mens nye flygtninge dagligt ankommer til området.

Røde Kors støtter ofrene i Syrien med en indsamling den 6. oktober.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Sigtet for at overfalde Papes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx