Af - 27/07-15 16:22; Opdateret: 27/07-15 16:35

Her får alle asylansøgere nu gratis buskortHer får alle asylansøgere nu gratis buskort

I Sverige er der taget hul på et initiativ, der skal sikre at asylansøgere ikke bliver isoleret fra fællesskaber.

Bildstrecke im Grossformat »

Mens der i Danmark diskuteres, om det er en god idé at indrykke annoncer i udenlandske aviser om stramninger i dansk asylpolitik for at holde flygtninge fra Danmarks grænser, så griber de tingene anderledes an på den anden side af Øresund.

LÆS OGSÅ: Støjberg vil bruge annoncer til at holde flygtninge væk

Alle asylansøgere i Kalmar amt i det Sydøstlige Sverige vil således modtage et gratis buskort, der gælder i hele amtet. Ideen er, at det skal reducere isolationen af dem, der bor langt fra større fællesskaber, skriver Sveriges Television.

Projektet vil foreløbigt vare i et år, og er et samarbejde mellem de svenske migrationsmyndigheder, det lokale byråd og det lokale trafikselskab.

- Der er to ting i det her: Det er en kæmpe integrationsindsats, vi gør. Vi håber, at folks mobilitet vil stige, og at asylansøgerne får skabt flere kontakter i samfundet. Den anden del er, at folk skal føle sig bedre tilpas. Eksempelvis ved at undgå isolation, siger Lars Borgemo, der er enhedschef hos migrationsmyndigheden.

LÆS OGSÅ: Støjberg vil hugge bremsen i for asylansøgere

Ordningen finansieres ved, at transportselskabet sælger buskortene til myndighederne for skattekroner til en tilbudspris, hvilket har afkastet vrede kommentarer fra nyhedslæserne i Sverige.

LÆS OGSÅ: 203 flygtningebørn var i virkeligheden voksne

Eksempelvis har en læser af svenske metro skrevet: Hvad så med de pensionerede og syge? Det er ok, hvis de er isoleret? Skam jer!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx