Af Ritzau - 13/09-16 09:27; Opdateret: 13/09-16 10:48

Israel afviser at kampfly er skudt ned i SyrienIsrael afviser at kampfly er skudt ned i Syrien

Israels militær nægter, at et af landets kampfly er skudt ned af syrisk militær: Missiler ramte ikke.

storybild

En gruppe mænd i de israelskkontrollerede Golanhøjder iagttager kampe mellem Syriens militær og oprørsgrupper i landsbyen Jubata al-Khashab. (Billede: Reuters/Baz Ratner)

Israels militær nægter, at det har fået et kampfly skudt ned af syrisk militær.

Israelerne siger, at to missiler blev affyret mod israelske fly under et luftangreb, men at de ikke ramte, mens syrerne siger, at et kampfly og en drone blev skudt ned.

- Vores luftforsvar blokerede for det israelske angreb og skød krigsflyet ned i et landområde i det sydlige Quneitra, hedder det i meldinger fra Syriens statslige nyhedsbureau Sana.

Men i Israel siger en militær talsmand, Arye Shalicar, at to affyrede syriske missiler "på intet tidspunkt var tæt på at true de israelske fly."

Det israelske militær havde tidligere meldt ud, at det angreb syriske stillinger, hvorfra vildfarne skud havde ramt en israelsk zone i Golanhøjderne. Israel mener ikke, at de syriske skud har været rettet mod området med overlæg.

Golanhøjderne er et bjergområde i det sydvestlige Syrien på grænsen til Israel, Libanon og Jordan.

Siden Seksdageskrigen i 1967, hvor størstedelen af den arabiske befolkning flygtede, har Israel haft kontrol over området.

- Golanhøjderne vil forblive på Israels hænder for evigt, sagde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, tidligere i år.

Netanyahu siger, at det er tvivlsomt, om Syrien atter kan blive, hvad det var, og han opfordrer det internationale samfund til at støtte israelernes krav på Golan.

I 1973 forsøgte Syrien forgæves at erobre højderne tilbage, og i 1981 besluttede israelerne ensidigt at annektere området. Der bor mange israelske bosættere i Golan, og området anvendes blandt andet til kvægbrug og let industri.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx