Af - 28/04-15 14:20

Jobopslag: Kryds Stillehavet på tømmerflådeJobopslag: Kryds Stillehavet på tømmerflåde

Nu gør nordmændene det igen. De krydser Stillehavet på hjemmebyggede tømmerflåder, og du kan komme med. Læs her hvad det kræver for at få en plads ombord.

Bildstrecke im Grossformat »

Er du charmetrold foran kameraet, mesterlig med ord og god til at snappe de helt rigtige billeder?

Så er der måske plads til dig på endnu en spektakulær og vovet ekspedition fra vores norske naboer, når de på to hjemmebyggede tømmerflåder stævner ud fra Peru med kurs mod Polynesien.

For de norske søfolk vil meget gerne have en dansker med, fortæller ekspeditionsleder på Kon-Tiki II, Torgeir Higraff til metroxpress.

Kaptajn sejlede gigantskib på grund med vilje
Kaptajn sejlede gigantskib på grund med vilje

- Vi søger folk, som har erfaring med at blogge, og som kan skrive daglige opdateringer fra flåderne, fortæller han.

Tømmerflåderne har sejl, og derfor søger de også personer, som har erfaring det. Også marinebiologer, kokke, TV-folk, læger og sygeplejesker er i høj kurs hos de modige nordmænd.

Haj-optagelser fra den oprindelige rejse

Et af kriterierne er nu også, at man ved noget om overlevelse. For det er langt fra ufarligt at krydse verdens største ocean i to primitive flåder, og kommer ekspeditionen i problemer undervejs, er der langt til land og til hjælp.

- Vi har ikke nogen følgebåd med, så hvis der sker noget undervejs, må vi selv fikse det, siger han.

Kontiki II sejler ud fra Peru 1. november med kurs mod Polynesien for at gå i fodsporerne på legenden og eventyreren Thor Heyerdahl, som i 1947 tog samme rejse.

Kon-Tiki blev filmatiseret i 2012

Idéen var dengang at bevise, at indianerne fra Sydamerika i gamle dage rejste hele vejen til Påskeøen i Stillehavet på en tømmerflåde.

- Vi vil også sejle retur og bliver dermed de første til at bevise, at indianerne også kunne komme tilbage fra Polynesien til Sydamerika, lyder det fra Torgeir Higraff.

Dødsskib stødt på grund i dansk fjord
Dødsskib stødt på grund i dansk fjord

Han var med i 2006 første gang et hold nordmænd med succes gik i fodsporerne på Thor Heyerdahl. Dengang sejlede de distancen 31 dage hurtigere end Thor Heyerdahl, og der kom blandt andet en dokumentar ud af rejsen.

Ekspeditionen strækker sig til 1. marts 2016.

LÆS OGSÅ: Flyv til mystikkens land - Nordindien i 11 dage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx