Af Maria Christine Madsen - 11/07-17 07:25

Hustruen opdagede sin mands grufulde hemmelighed, da det bankede på dørenHustruen opdagede sin mands grufulde hemmelighed, da det bankede på døren

Da politiet en aprilaften sidste år bankede på hos engelske Elaine Danaher og bagefter fortalte hende, at hendes mand var blevet anholdt under mistanke om at have begået et bestialsk drab, kunne hun ikke lade være med at grine.

storybild

Michael Danaher. (Billede: THAMES VALLEY POLICE)

For hun kunne ikke tro det. Det fortæller hun i den engelske dokumentar 'Catching A Killer', der bliver vist på Channel 4.

»Jeg tænkte: 'Virkelig? Taler vi om den samme fyr?' Jeg tænkte, det måtte være en fejl,« siger hun.

Hun inviterede betjentene ind, men hun kunne ikke tro det, de fortalte hende om den mand, hun havde været gift med i 12 år - Michael Danaher. Betjentene fortalte, at han var blevet anholdt for at have dræbt en rig antikvitetsforhandler ved navn Adrian Greenwood. Han var blevet brutalt stukket med kniv, mens gerningsmanden havde stjålet hans eksemplar af bogen 'Vinden i Piletræerne', som havde en værdi af 420.000 kroner, idet det var en første udgave.

Antikvitetsforhandleren blev fundet død i april sidste år af sin rengøringsdame i sit hjem i Oxford. Han var blevet stukket 33 gange, havde skader på ryggen, brystet og halsen - og hans arm havde gerningsmanden trampet på, før han gennemsøgte den rige mands hjem i jagten på den sjældne bog.

Da efterforskerne fandt ud af, at Adrian Greenwoods telefon også manglede, begyndte de at spore den. Det førte dem hen til en bil, som tilhørte den 50-årige Michael Danaher.

Efterfølgende fandt man en blodig kniv og bogen i Michael Danahers lejlighed, hvor han boede, efter han nogle år forinden var blevet separeret fra Elaine Danaher, som han havde to sønner med.

Senere kom det frem, at han havde opbygget en stor gæld på omkring 100.000 kroner, og at han havde lagt en plan om at sælge den sjældne bog for at kunne betale gælden af.

I oktober sidste år blev Michael Danaher idømt en fængselsstraf på minimum 34 år bag tremmer, før han kan søge om prøveløsladelse.

Tilbage sad Elaine Danaher. I en tilstand af chok.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, at det er den samme mand, som jeg giftede mig med. Jeg føler det som om, at hele vores ægteskab var en løgn,« siger hun i dokumentaren:

»Du kan aldrig forberede dig på sådan noget her, for du tænker ikke, at det kommer til at ske for dig. Mike (Michaels kælenavn, red.) ville aldrig slå nogen eller forsøge at starte et slagsmål. Det er noget af det, der gør det sværest at tro på, at det er den samme person. Det er som om, han har to personligheder.«

Hun fortæller samtidig, at hun har ondt af det, som familien til den dræbte antikvitetsforhandler har været igennem. Men hun understreger også, at folk nogle gange glemmer, hvor hårdt det kan være at være pårørende til gerningsmanden.

»Folk er fordomsfulde og forestiller sig, at sådan noget her kun sker i en bestemt form for familie, men sådan forholder det sig ikke. Vi er en normal, kærlig, glad familie,« siger hun og slutter:

»Det hårdeste var at fortælle vores drenge, at deres far skal være i fængsel, indtil han er omkring 85 år. Og for hvad? Bare på grund af penge.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

110 døde i katastrofal ulykke:...
bt.dk
Dansk firma skovler millioner ind...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx