Af Ritzau - 23/03-17 18:22; Opdateret: 23/03-17 19:08

Trump skal deltage i sit første Nato-topmøde i majTrump skal deltage i sit første Nato-topmøde i maj

Natos nye hovedkvarter bliver indviet, når medlemslandenes stats- og regeringschefer mødes 25. maj.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, har blandt andet sagt, at Nato er "forældet". Han har også truet med ikke at komme medlemslande til undsætning, hvis de bruger for lidt på forsvaret. (Billede: Reuters/Carlos Barria)

I slutningen af maj skal den nyligt tiltrådte præsident i USA, Donald Trump, til Bruxelles, hvor Nato-alliancens næste topmøde finder sted.

Det afholdes 25. maj i Natos nybyggede hovedkvarter i Bruxelles. Det vil være første gang, at den amerikanske præsident deltager i et Nato-topmøde med medlemslandenes stats- og regeringschefer.

- Mødet vil være en vigtig mulighed for Nato-lederne til at beslutte, hvordan vi yderligere kan styrke vores indsats, herunder i kampen mod terrorisme, siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, i en pressemeddelelse.

- Selv om der er gjort fremskridt med mere retfærdig byrdefordeling inden for vores alliance, vil vi også inddrage, hvad der mere skal gøres for at opfylde det løfte, som stats- og regeringscheferne har givet, om at bruge flere penge på forsvar, tilføjer han.

Donald Trump har flere gange både før og efter sit valg chokeret mange europæiske Nato-lande med flere hårde meldinger.

Han har blandt andet sagt, at Nato er "forældet". Han har også truet med ikke at komme medlemslande til undsætning, hvis de bruger for lidt på forsvaret.

Men både den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, og forsvarsminister James Mattis har på møder i Bruxelles lovet fuld opbakning til Nato.

USA har dog samtidig truet med "at moderere" sit engagement i militæralliancen, medmindre europæerne begynder at bruge mere på deres eget forsvar.

Forud for mødet i Nato skal Jens Stoltenberg og Donald Trump trykke hænder for første gang i næste måned, når de skal mødes 12. april i Washington.

På mødet i Washington skal de blandt andet diskutere forberedelserne til Nato-topmødet i Bruxelles.

Det forventes, at Trump samme dag, som Nato-topmødet finder sted, vil deltage i et EU-topmøde med EU-præsident Donald Tusk og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

EU-topmødet er endnu ikke formelt programsat.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx