Af - 09/02-14 16:10

Unge sexmisbrugte går til kamp mod misbrugereUnge sexmisbrugte går til kamp mod misbrugere

I november talte Caroline Heres og Jacqueline Reilly sammen om deres oplevelse med seksuelle overgreb. Men det, der begyndte som en simpel diskussion, forvandlede sig til en fælles kamp.

storybild

(Billede: Facebook: Girl Code Movement)

Girl Code Movement. Pigekodeks-bevægelsen.

Sådan lyder navnet på en for nyligt opstartet studenterorganisation på Syracuse University i USA. Bag står Caroline Heres, Jacqueline Reilly og Julie Gelb - til fælles har de, at de alle har været udsat for seksuelle overgreb. De tre unge kvinder beder deres medstuderende om hjælp til at stoppe overgrebene.

- Vi følte, at vi ikke bare kunne sidde her uden at gøre noget ved den alarmerende hyppighed af seksuelle overgreb på universitetsområder, fortalte Heres til BuzzFeed.

Skolepige gruppevoldtaget: Holdt mund i årevis
Skolepige gruppevoldtaget: Holdt mund i årevis

Derfor valgte de at danne 'Girl Code Movement', en universitetsfokuseret, anti-seksuelle-overgrebs-organisation, der forsøger at forene universitetskvinder til aktivt at bekæmpe voldtægter fra at ske. Deres mission er at gøre de studerende i stand til at identificere og hjælpe mulige ofre.

Mange universiteter er blevet anklaget for at undertrykke voldtægtsofre og ikke behandle indberetninger om overgreb på en passende måde. For nylig valgte præsident Barack Obama at sætte fokus på netop problemet med at holde skolerne ansvarlige for at indberette og bekæmpe seksuelle overgreb.

Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofre
Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofre

- Det føltes fantastisk, at en med så meget magt anerkendte, at seksuelle overgreb på universitetsområder er et problem. Folk tager det mere seriøst,” tilføjer Reilly.

Girl Code Movement er stadig i gang med at blive registreret som en studenterorganisation på Syracuse University, så de kan afholde deres egne events. Men indtil det sker, samarbejder de med andre om at afholde møder og bruger de sociale medier til at dele facts, citater og gode råd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Dansk cykelrytter kørt ned under løb:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx