Af - 28/10-16 19:44; Opdateret: 28/10-16 21:06

Få dage før valget: Nu efterforsker FBI igen ClintonFå dage før valget: Nu efterforsker FBI igen Clinton

FBI ved ikke, hvor lang tid det vil tage at undersøge de nye mails, der er dukket op i Clintons e-mail-sag.

storybild

FBI ved ikke, hvor lang tid det vil tage at undersøge de nye mails, der er dukket op i Clintons e-mail-sag. (Billede: Scanpix/Jewel Samad)

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, genåbner sagen om præsidentkandidat Hillary Clintons brug af en privat e-mail, mens hun var udenrigsminister.

Chefen for FBI, James Comey, siger fredag i et brev ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er dukket nye e-mails op relateret til sagen, som nu skal undersøges.

FBI-rapport: Clinton husker ikke briefinger om e-mail
FBI-rapport: Clinton husker ikke briefinger om e-mail

Comey tilføjer, at det uklart, hvor signifikant det nye materiale er. Han ved ikke, hvor lang tid de nye undersøgelser vil tage.

Brevet havde han sendt til flere republikanske medlemmer af kongressen.

- I forbindelse med en relateret sag har FBI fået kendskab til e-mails, der ser ud til at være relevante for undersøgelsen, skrev Comey blandt andet.

Hacker dømt i Clintons e-mailskandale
Hacker dømt i Clintons e-mailskandale

Clintons e-mailsag bliver genåbnet kun 11 dage inden præsidentvalget 8. november, hvor de amerikanske vælgere skal vælge mellem demokratiske Clinton og Republikanernes kandidat, Donald Trump.

Trump er begejstret for FBI's beslutning om at genåbne sagen.

- Jeg har stort respekt for, at FBI og justitsministeriet har modet til at rette den frygtelige fejl, som de har begået, siger Trump ifølge Reuters.

Ekspert: Mail-sag vil forfølge Clinton indtil valget
Ekspert: Mail-sag vil forfølge Clinton indtil valget

Det amerikanske udenrigsministerium har også meldt sig på banen og står klar til at samarbejde med FBI om undersøgelsen af de nye e-mails.

- Vi står helt bestemt klar til at samarbejde, hvis vi bliver bedt om det, men på nuværende tidspunkt har vi bare ingen øvrige detaljer eller information, siger Mark Toner, talsmand for udenrigsministeriet.

Sagen går tilbage til Clintons tid som udenrigsminister, hvor den demokratiske præsidentkandidat blandt andet brugte en privat e-mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

Clinton slipper endegyldigt for retsforfølgelse i e-mail-sag
Clinton slipper endegyldigt for retsforfølgelse i e-mail-sag

Comey har tidligere betegnet Clintons håndtering af oplysningerne som "ekstremt skødesløs".

Clinton så ellers ud til at slippe for at blive retsforfulgt, da USA's justitsminister, Loretta Lynch, efter indstilling fra FBI lukkede den omstridte sag i sommer.


LÆS OGSÅ: Republikansk leder langer hårdt ud mod FBI i Clinton-sag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx