Af Ritzau - 30/01-17 15:54

Trump giver demonstranter skylden for lufthavnskaosTrump giver demonstranter skylden for lufthavnskaos

Computerproblemer og protester har skabt problemer i USA's lufthavne, ikke indrejseforbuddet, mener Trump.

storybild

Demonstranter i Seattle under en demonstration søndag mod Trumps indrejseforbud til personer fra syv lande. (Billede: Scanpix/Jason Redmond)

USA's præsident, Donald Trump, afviser beskyldninger om, at det er hans nye indrejseforbud, der er skyld i kaos i flere lufthavne rundt om i USA.

Han giver i stedet demonstranter skylden, ligesom computerproblemer hos et af USA's store luftfartsselskaber, Delta Airlines, har forårsaget rejsekaos, mener han.

- De store problemer i lufthavnene er forårsaget af computernedbrud hos Delta, demonstranter og senator Schumers tårer, skriver Trump på Twitter.

Det sidste er en henvisning til Senatets demokratiske mindretalsleder, Chuck Schumer, der søndag kom med et følelsesladet løfte om at kæmpe imod Trumps indrejseforbud.

På Twitter, der er en af Trumps foretrukne kommunikationskanaler, nedtoner præsidenten, at 109 af de 325.000 rejsende, der er ankommet til USA, er tilbageholdt.

- Alt går fint med meget få problemer, skriver Trump, der angiveligt har oplysningen fra sin nye chef for ministeriet for indenlandsk sikkerhed, John Kelly.

- Der er ikke noget rart ved at lede efter terrorister, inden de kan rejse ind i vores land, skriver Trump i et andet af sin række af tweets.

- Det var en stor del af min valgkampagne. Studér verden!, tilføjer han.

Trumps beslutning om at indføre midlertidigt indrejseforbud for borgere fra syv nationer, hvor befolkningen hovedsageligt er muslimsk, har skabt stor furore.

Også i Republikanernes rækker har der været modstand mod beslutningen, som nogle af Trumps partifæller betragter som antimuslimsk.

De syv lande er Iran, Irak, Syrien, Libyen, Somalia, Sudan og Yemen, der samlet har 220 millioner indbyggere.

Den amerikanske præsident har med sit dekret fra fredag også suspenderet USA's flygtningeprogram.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand på vej på operationsbordet...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx