Af - 02/03-15 13:52; Opdateret: 02/03-15 14:09

Nyt studie: Derfor er kvinder i rødt mere tiltrækkendeNyt studie: Derfor er kvinder i rødt mere tiltrækkende

Den røde farve har en overvældende effekt på mænd, viser ny undersøgelse.

storybild

Kvinder er mere tilbøjelige til at bære rød end andre farver, når de forventer at møde tiltrækkende, men ikke uinteressante, mænd. På billedet ses Baywatch-stjernen David Hasselhoff sammen med de to Baywatch-babes Donna D'Errico og Traci Bingham. (Billede: Polfoto)

Rød læbestift, rødt undertøj og røde kjoler.

En ny undersøgelse fra City University of New York har kastet lys over, hvad det er, mænd finder så tiltrækkende ved kvinder klædt i rødt, skriver den britiske avis Metro.

Hvilken rødtop vil du helst kysse i dag?
Hvilken rødtop vil du helst kysse i dag?

Udover at bekræfte at den røde farve rent faktisk har en tiltrækkende effekt på mænd, viser undersøgelsen, at effekten kun gør sig gældende på mænd, der i forvejen har et godt øje til kvinderne. Kvinder kan med andre ord bruge farven til at få øget opmærksomhed.

Dansk sædbank mangler rødhårede
Dansk sædbank mangler rødhårede

- Tidligere resultater tyder på, at farvning kan tjene et formål i den menneskelige parring, da kvindelig, seksuel ophidselse er forbundet med rødme af kinderne, halsen og brystet, skriver en af forskerne bag undersøgelsen, Steve G. Young, i European Journal of Social Psychology, hvor det også fremgår, at kvinder ofte har et formål, når de klæder sig i rødt.

- Kvinder er mere tilbøjelige til at bære rød end andre farver, når de forventer at møde tiltrækkende, men ikke uinteressante, mænd.

'X Factor' slår fast: Denne farve har kjolen
'X Factor' slår fast: Denne farve har kjolen

Farvefølsomme mænd
Tilsyneladende kan også mindre end blot rødt tøj gøre en forskel.

- Heteroseksuelle mænd er følsomme over for rød farve på kvinder sammenlignet med en række andre farver. Kvinder, der ses foran en rød baggrunde eller iført rødt tøj, findes mere attraktive.

- Selv når kvinder ses bærende røde genstande (f.eks bærbare computere), findes de mere attraktive, end når de holder sammenlignelige objekter i forskellige farver .

Her er kjolen, der driver internettet til vanvid: Hvilken farve er den?
Her er kjolen, der driver internettet til vanvid: Hvilken farve er den?

Intet vidundermiddel
Selv om den røde farve beviseligt har en god effekt, er der dog ikke tale om et magisk vidundermiddel, fastslår Steve G. Young i undersøgelsen.

- I to forsøg forbedrede den røde farve mænds vurdering af kvindelig tiltrækningskraft , men kun for de ansigter, som de på forhånd vurderede som værende attraktive; rød havde ingen indflydelse på opfattelsen af ​​uinteressante ansigter.

LÆS OGSÅ: Apple vil lancere farvede emojis

LÆS OGSÅ: Robbie Williams ville farve sit hår: Det skulle han aldrig have gjort

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx