04/08-14 19:43

1000 personer er evakueret under skovbrand i Sverige1000 personer er evakueret under skovbrand i Sverige

13 helikoptere er allerede i gang med at bekæmpe branden over det store skovområde nær byen Västerås.

storybild

13 helikoptere er allerede i gang med at bekæmpe branden over det store skovområde nær byen Västerås. (Billede: Polfoto)

Op mod 100 kvadratkilometer er foreløbig blevet brændt af i mere eller mindre grad under en skovbrand i Sverige, som har hærget i fem dage.

Brandvæsnet har ikke kontrol over den rekordstore brand, men der er endnu ingen meldinger om, at nogen personer skulle være kommet til skade.

Ni personer er omringet af skovbrand i Sverige
Ni personer er omringet af skovbrand i Sverige

Branden hærger i et område nord for byen Västerås i Västmanland. Tidligere mandag var ni personer omringet af branden, men de er også blevet evakueret.

Foreløbig er 1000 personer blevet evakueret og redningstjenester har iværksat en stor evakuering fra områderne Gammelby, Ängelsberg og Västervåla.

- Der er tale om en nødsituation, sagde indsatsleder Håkan Fehne ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Smuk reporter overrumplet på live tv under evakuering
Smuk reporter overrumplet på live tv under evakuering

Slukningsarbejdet bliver stadig vanskeligere på grund af en kraftig vind i området. Branden har hærget siden torsdag og tager forsat til i styrke.

Desuden venter svenskerne på to italienske fly, som er specialbygget til at håndtere slukningen af skovbrande. Over 100 brandmænd deltager i slukningsarbejdet.

Redningsfolk forventer at bruge resten af august på slukningsarbejdet, lyder en foreløbig vurdering.

Mindst 11 er omkommet ved skovbrand i Chile
Mindst 11 er omkommet ved skovbrand i Chile

De ni personer var fanget et sted mellem Myckelmossen og Högmossen i det store skovområde, hvor 13 helikoptere allerede er i gang med at bekæmpe branden.

- Jeg ved, at der er ni privatpersoner, men jeg ved ikke, hvem de er. Ingen er kommet til skade, og vi kan ikke fragte dem ud med helikopter. I stedet forsøger vi at slukke branden langs veje, så de kan komme ud, lød det tidligere på dagen fra indsatslederen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx