Af - 06/05-14 18:21

Blev holdt som sexslaver i 10 år: Sådan lever de i dagBlev holdt som sexslaver i 10 år: Sådan lever de i dag

Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus fortæller, hvordan de har det i dag - ét år efter de blev reddet fra 10 år i fangenskab.

storybild

Her er huset, hvor Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus blev holdt som sexslaver i 10 år. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Den 6. maj 2013 så en grusom historie dagens lys i USA.

Tre amerikanske kvinder blev reddet, efter de var holdt som sexslaver i 10 år af Ariel Castro i et hus i Cleveland.

Cleveland-bortfører er fundet død i sin celle
Cleveland-bortfører er fundet død i sin celle

1000 års fængsel til sexmonstret
1000 års fængsel til sexmonstret

Castro blev tiltalt for knap 1000 forskellige forhold og blev idømt en livstidsstraf. Han tog dog sit eget liv kun én måned inde i sin afsoning.

I forbindelse med årsdagen for deres redning har USA Today interviewet Michelle Knight, der var en af de tre kvinder.

Her fortæller hun, at hun har det fantastisk på trods af sin mørke fortid. Desuden kommer hun med et noget overraskende budskab:

- Hvis jeg gjorde noget forkert - selv den mindste ting - så ville jeg ønske, at jeg fik tilgivelse. Så jeg kan godt tilgive ham, for hvad han har gjort galt.

Offer for sexmonstret: Jeg har været i helvede
Offer for sexmonstret: Jeg har været i helvede

Cleveland-bortfører i retten: Jeg undskylder
Cleveland-bortfører i retten: Jeg undskylder

Michelle Knight, der nu er 33 år gammel og har ændret sit navn til Lillian Rose Lee, fortæller, at hun ikke længere har kontakt med sine medfanger Amanda Berry og Gina DeJesus, men at hun håber på, at det sker en dag.

Sådan bortførte Ariel Castro de tre unge piger
Sådan bortførte Ariel Castro de tre unge piger

Berry og DeJesus har ikke udtalt sig meget om sagen. Men af samme grund som Knight udtaler sig, kommer de også med en fælles pressemeddelelse nu:

- Der er sket så meget i løbet af det seneste år. Jeg er vokset. Jeg er stærk. Og jeg har så meget at leve for og at se frem til. Fremtiden er lys. Jeg vil gerne takke alle de mennesker, der har hjulpet og støttet min familie og mig. I har ændret vores liv på måder, som man aldrig vil kunne forstå. skriver Amanda Berry.

- Jeg ønsker at takke alle, der har doneret til the Courage Fund og sendt gaver til mig. I har gjort sådan en forskel i mit liv. Det seneste år har været fantastisk, fuld af håb og heling. Jeg tilbringer tid med min familie og arbejder med Amanda på en bog, som vi er virkelig spændte på, skriver Gina DeJesus, og fortæller samtidig at hun arbejder på at lære al den nye teknologi, som er blevet udviklet, mens hun har været indespærret.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tilskuere stormede ind på banen:...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx