Af - 11/05-16 21:05

Ung kvinde bevilget aktiv dødshjælp efter talrige sexovergrebUng kvinde bevilget aktiv dødshjælp efter talrige sexovergreb

Det skete på trods af, at hun efter to års intensiv terapi havde gjort små skridt i den rigtige retning.

Bildstrecke im Grossformat »

En kvinde i tyverne har fået godkendt aktiv dødshjælp af de hollandske myndigheder efter at være udsat for omfattende seksuelle overgreb i sin barndom. Nu er hun død.

Det skriver Daily Mail.

Den hollandske kvinde fik i 2015 en dødelig indsprøjtning. Det viser oplysninger, der er blevet frigivet af den hollandske kommission for aktiv dødshjælp. Det skete på trods af, at hun efter to års intensiv terapi havde vist midlertidige forbedringer.

Kvinden havde en barndom, der var præget af seksuelle overgreb i perioden fra hun var blot fem år og helt op til en alder på 15 år. Hun led psykisk af en myriade af sygdomme, heriblandt posttraumatisk stresssyndrom (ptsd) kronisk depression, selvmordstanker, var selvskadende, hallucinerede og havde tvangstanker. Det hele var toppet af med en svær anoreksi samt det faktum at hun også var sengeliggende. Lægerne mente, at det var umuligt at helbrede hende. Også selv om hun havde vist kortvarig fremgang.

23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden
23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden

Hendes psykiater forklarer overfor Daily Mail, at der ikke har været noget håb for at kurere hende, og at kvindens tilværelse har været ubærlig. Flere andre læger har vurderet, at hun har været klar nok mentalt til at træffe beslutningen om at slutte sit unge liv.

Den hollandske beslutning vækker dog harme i visse grupper. Der er mange, som det falder for brystet, at myndigheder vil hjælpe folk ud af livet i så tidlig en alder.

- Det er både forfærdende og bekymrende, at psykiatrien overhovedet kan overveje aktiv dødshjælp som svaret på komplekse og dybe psykiske sår som følge af seksuelle overgreb, siger Nikke Kenward fra den britiske handicaporganisation Distant Voices til Daily Mail.

Domstol bifalder beslutning om dødshjælp til hjernedød
Domstol bifalder beslutning om dødshjælp til hjernedød

Holland gjorde assisteret selvmord lovligt tilbage i 2002. Alene sidste år gjorde 5.561 mennesker brug af ordningen.

LÆS OGSÅ: Canada får aktiv dødshjælp: Også for ikke dødeligt syge

LÆS OGSÅ: 30 fremtrædende danskere siger nej til aktiv dødshjælp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx