Af Alexander Mikkelsen / 20 Minuten - 03/12-15 12:31

Myndigheder advarer mod død narkobarons farlige flodhesteMyndigheder advarer mod død narkobarons farlige flodheste

Efter den colombianske narkobarons død er hans flodhesteflok vokset til 60 dyr og blevet vilde.

storybild

En af Pablo Escobars tidligere flodheste (Billede: 20 Minuten)

Giraffer, strudse, antiloper, næsehorn og flodheste. Den colombianske narkobaron Pablo Escobar, som har fået tilegnet Netflix-serien Narcos efter sig, drev en hel zoologisk have på sin ejendom Hacienda Napoles i Pierto Triunfo i Colombia. Efter Escobars død i 1993 fik flodhestene lov til at blive på ejendommen og har formeret sig til 60 dyr.

En periode med megen tørke har tvunget dyrene til at forlade Magdalena-floden i nærheden af ejendommen. Sult drev to flodheste til de omkringliggende landsbyer, rapporterer BBC. Nogle beboer observerede de to flodheste græsse mellem deres kvæg og strejfe gennem små landsbyer.

Dolph er blevet gift med 'Vild med dans'-chef
Dolph er blevet gift med 'Vild med dans'-chef

De offentlige myndigheder advarer mod at nærme sig eller at pirre dyrene. Biologer skal bedøve dyrene og placere dem et sted, hvor de ikke er til fare for mennesker – muligvis skal de transporteres til udlandet. Specialister i USA har købt specielle bedøvelsesgeværer til 7.000 dollars til lejligheden. Derudover til myndighederne sterilisere tyrene, så de ikke kan formere sig yderligere. Og det hele skal finansieres af konfiskeret narkopenge.

Oprindeligt havde Escobar smuglet fire flodheste fra Afrika til landet til sin 63 millioner dollar dyre Hacienda Napoles. Tre hun- og et handyr. I 2007 blev en af flodhestene for første gang sigtet uden for sin ejendom.

Ny serie: Her er Netflix nyeste narkohit
Ny serie: Her er Netflix nyeste narkohit

Fire flodheste fra Afrika blev smuglet ud af landet
Udover den zoologiske have kunne man finde 20 kunstige søer, seks swimmingpools, en væddeløbsbane, en tyrefægtningsarena og en landingsbane på den 3.000 hektar store ejendom, som Escobar købte i 1979. Og han havde fået specialkonstruerede dinosaurfigurer opstillet til sin søn.

Efter politiet kappede hovedet af kokainimperiet døde mange af dyrene. I 2008 ændrede myndighederne en del af Hacienda Napoles til den største forlystelsespark i Sydamerika, men flyttede de fleste dyr til andre dyreparker. Men flodhestene fik lov til at blive i Magdalena-floden.

LÆS OGSÅ: Narkokonges eksotiske dyr må skifte zoo

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx