Af - 12/06-16 11:30

Verdens bedste rødvin koster 49 kronerVerdens bedste rødvin koster 49 kroner

Hvem sagde, at man var nødt til at kaste om sig med penge for at nyde en rigtig god rødvin?

storybild

La Moneda Reserva Malbec fra 2015 er fremragende - faktisk verdens bedste ifølge eksperterne. (Billede: Asda)

En rigtiggod flaske rødvin behøver ikke være lagret i 40 år og koste på den forkerte side af 1.000 kroner. Faktisk kan man nøjes med en flad 50’er - og stadig få byttepenge.

Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig
Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig

Det er meldingen, efter 240 vineksperter for nylig deltog i en blindsmagning ved dette års Decanter World Wine Awards - den største af sin slags i verden.

Blandt 16.000 vine blev verdens bedste i en kategori for billigere vine således udråbt til at være den chilenske La Moneda Reserva Malbec fra 2015 - som ifølge den danske vin-app Vivino kan erhverves for den nette sum af 49 kroner. Det skriver Independent.

Dommerne noterede sig, at La Moneda Reserva Malbec har elementer af ‘friskkværnede sorte frugter, cremet vanilje-yoghurt og krydret peber’, og den skulle være fantastisk til grillkød.

Får du også rødvinstænder? Sådan undgår du det
Får du også rødvinstænder? Sådan undgår du det

I England sælger de vinen hos online-vinhandleren Asda, hvor prisen endda er blevet sat en anelse ned, så den står til 4,37 engelske pund - cirka 41 danske kroner. Her har der dog været rift om godterne, og alle flasker er p.t. blevet revet væk.

- Den eksklusive La Moneda Reserva Malbec er det perfekte eksempel på, at vi kan tilbyde exceptionel kvalitet til lave priser … Da den er et perfekt match til grillet kød, forventer vi en høj efterspørgsel i de kommende uger, siger Asda-manager Ed Betts til Independent.

De her typer alkohol giver færrest tømmermænd
De her typer alkohol giver færrest tømmermænd

Den eneste lillebitte hage er, at der tilsyneladende ikke er nogle danske forhandlere, der har taget vinen til sig - endnu. Men da der kun er gået få dage siden kåringen, kan man jo kun håbe, at der allerede er en vinimportør eller to, der er i fuld færd med at få fragtet et par flasker hjem til de danske hylder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx