Af - 30/04-15 06:06; Opdateret: 30/04-15 07:31

Mød 7 transkønnede børn og deres forældreMød 7 transkønnede børn og deres forældre

Debatten om transkønnede startede i denne uge på metroxpress med en video-prank. Forleden dag kunne metroxpress så fortælle om Mia, der nu hedder Jacob. Og det stopper ikke her.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter der er blevet åbnet op for debatten om transkønnede, åbner flere forældre op og fortæller deres historier om dem og deres transkønnede børn. For Jacob er ikke det eneste barn, og hans forældre er ikke de eneste forældre, der har tumlet med så stor en beslutning.

At være transkønnet betyder, at man er født som ét køn, men at ens hjerne identificerer sig med et andet køn. Mød her syv forældre og deres børn, der alle har været igennem en transition fra ét køn til et andet.

1. Ryland og hans forældre Hillary og Jeff Whittington

Da Hillary og Jeff Whittington fik en lille pige i 2007, besluttede de sig for at kalde hende Ryland. Men allerede da Ryland kunne tale, råbte hun 'Jeg er en dren!'. Efter hjælp fra professionelle og en masse research fandt de ud af, at de skulle acceptere Ryland, som den han var. De klippede Rylands hår og sendte et brev ud til venner og familie. Nu har de en glad dreng, der føler sig tilpas i sin krop.

Se hele Rylands historie her.

Michelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnet
Michelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnet

2. Jacob og hans forældre Mimi og Joe Lemay

Mandag kunne metroxpress fortælle om Jacob, der skiftede køn som 2-årig.

Du kan læse hele Jacobs historie her.

3. Kai og hans mor Yolanda Bogert

Kai vidste som 10-årig, at han var en dreng. Han ventede blot på det rigtige tidspunkt at fortælle sine forældre det. Da Kai endelig fortalte det til sin mor, var reaktionen mildest talt kedelig – ifølge ham selv. Moren reagerede med et kram, men puttede dog en annonce i avisen, hvor hun skrev:

”Tilbagetrækning.
I 1995 annoncerede vi ankomsten af vores datter, Elizabeth Anne. Han fortæller os nu, at vi tog fejl. UPS. Vores fejl. Vi vil nu præsentere vores fantastiske søn: Kai Bogert. At elske dig er det letteste verden. Ryd op på dit værelse.”

Hør Kai og hans mor fortælle deres historie her.

Supermodel springer ud som transkønnet
Supermodel springer ud som transkønnet

4. Coy Mathis og hendes forældre Kathryn og Jeremy

Da Coy var fire år, spurgte hun grædende sin mor: ”Hvornår tager vi til lægen, og får mig lavet, så jeg kan få mine pige-dele?” Siden da var Coys forældre klar over, at hun skulle leve sit liv som den pige, hun i virkeligheden var født som – indvendig.

Hør hele Coys historie her.

5. Milla og hans forældre Renée Fabish og hans far

Milla er fysisk født som en pige, men har siden han var to år, følt sig som en dreng. Millas forældre kunne se deres barn blive mere og mere deprimeret og trække sig ind i sig selv, og derfor tog de en beslutning. Milla skulle behandles og have lov til at være den dreng, han var født som. Millas mor, Renée Fabish, valgte derfor at poste en video på Facebook, hvor de forklarede venner og familie om ændringen i Millas liv.

Se videoen her.

TV: Er det upassende at få et godt grin over denne video?
TV: Er det upassende at få et godt grin over denne video?

6. Jazz Jennings og hendes forældre Jeanette og Greg Jennings

”Hej mit navn er Jazz, og jeg er en 13-årig pige, der tilfældigvis er født i en drengs krop.” Sådan starter Jazz Jennings sin åbne og modige video, om hendes ændring fra dreng til pige. Siden Jazz var et år gammel, har hun følt sig som en pige, og som fem-årig tog forældrene den endelige beslutning. Jazz skal leve sit liv som pige.

Jazz har en YouTube-kanal, hvor hun fortæller om sit liv. Du kan følge med her, og høre hendes historie her.

7. Qbdoo og hans mor Francisca Motan

Francisca Motan opdagede at hendes dreng virkede ked af det, da han var seks år. Han var frustreret over sit tøj, sin krop og sig selv generelt. Det var på dét tidspunkt, hun hjalp sin dreng – der er født som pige – til at leve sit liv som dreng.

Q, som han bliver kaldt, fortæller i et åbent brev på YouTube, at han ikke ved hvorfor, han er en dreng, det er han bare. Nogle gange glemmer folk, at han er en dreng, siger han, men så husker han dem bare på det.

Se Qbdoo her.

To-årige Mia fik sit største ønske opfyldt: Nu er hun en dreng
To-årige Mia fik sit største ønske opfyldt: Nu er hun en dreng

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx