Af - 26/08-14 20:17; Opdateret: 26/08-14 20:33

Ny trend: Stolte kvinder viser strækmærkerne fremNy trend: Stolte kvinder viser strækmærkerne frem

Hundredvis af kvinder forsøger ved hjælp af en ny kampagne at gøre op med ideen om, at kvinder absolut skal være slanke og veltrænede.

storybild

Det er ikke kun på sociale medier, kvinder gør op mod kropsidealer. Her viser en kvinde sine strækmærker frem ved en demonstration i England tidligere på måneden, hvor en kvinde blev hånet på grund af sine strækmærker. (Billede: Polfoto/AP)

Skuespillerinder og berømte modeller elsker at vise deres flotte kroppe frem, når de har født. Og de er som regel lige så slanke og stramme at se på som før.

Men sådan ser den virkelige verden slet ikke ud for langt de fleste kvinder. Strækmærker og appelsinhud er som regel en uundgåelig følge af det at være gravid, når man altså ikke har tid til at træne konstant med sin personlige coach.

Ingen grund til skam: Plus size kvinder i bikini hitter
Ingen grund til skam: Plus size kvinder i bikini hitter

Det budskab er kvinder nu begyndt at sprede på de sociale medier. Under hashtagget #LoveYourLines (elsk dine linjer, red.) lægger hundredvis af kvinder for tiden billeder op på eksempelvis Instagram, hvorpå de viser deres knap så stramme lår, maver og baller frem.

- Virkeligheden for mange mødre efter at have født deres børn. Jeg lærer at acceptere min mave for hvad den er og gøre hvad end, jeg kan for at gøre den stærk og trække mine muskler sammen igen, skriver brugeren amanda_j_n.

Unge strandgæster hånede 33-årig mor for hendes strækmærker
Unge strandgæster hånede 33-årig mor for hendes strækmærker

- Jeg er en af dem, der hader sin krop, meget!! MEN jeg elsker mine smukke strækmærker. De er den første gave fra min smukke Roxie Lou, skriver en anden bruger, hollieroberts05, til sit billede:

Trenden startede for to uger siden, da to mødre oprettede profilen @LoveYourLines. Her lagde de billeder op af deres ‘uperfekte’ kroppe for at ‘fejre ægte kvinder, ægte kroppe og ægte selvkærlighed’, som de skriver.

- #LoveYourLines er en fotokampagne på sociale medier, der skal hjælpe med at fremvise det smukke ved den kvindelige krop. Denne konto er lavet af to mødre, der håber at gøre en forskel i verden for det kvindelige kropsideal, lyder gruppens beskrivelse.

- Folk tror ikke på, det er mig på før og efter billederne
- Folk tror ikke på, det er mig på før og efter billederne

På to uger har @LoveYourLines fået mere end 37.000 følgere. Opmærksomheden har fået adskillige kvinder til at turde vise sig frem, selv om de ikke nødvendigvis er stolte af deres kroppe. Som brugeren nicooolie skriver:

- Strækmærker, jeg kan takke 4,2 kilo tunge Aidan for...svære at acceptere, men bestemt det hele værd.

Se selv flere billeder på Instragram på profilen @LoveYourLines eller under hashtagget #LoveYourLines.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx