Af Niels Pedersen - 05/02-18 15:39

Det akavede øjeblik gik verden rundt: Nu forklarer Michelle Obama, hvad der gemte sig i pakkenDet akavede øjeblik gik verden rundt: Nu forklarer Michelle Obama, hvad der gemte sig i pakken

Det gør hun hos Ellen DeGeneres.

Obama 10 øjeblikke vi husker ham for

Ovenfor kan du se 10 øjeblikket, som vi husker Barack Obama for.

Billederne af Michelle Obamas reaktion, da hun kort før Donald Trumps indsættelsesceremoni modtog en gave fra USA's nye førstedame Melania Trump, gik verden rundt. Michelle Obamas lettere opgivende ansigtsudtryk blev nærmest et symbol på den følelse, mange Trump-kritikere gik rundt med på den dag, Trump blev svoret i ed som præsident.

Nu forklarer den tidligere førstedame endelig, hvad der egentlig skete i det akavede øjeblik, som fik kameralinserne til at blitze lystigt og de sociale medier til at gløde under indsættelsesceremonien den 20. januar 2017. Hun løfter også sløret for, hvad gaven var.

Det gør 54-årige Michelle Obama i sit første større interview, siden hun forlod Det Hvide Hus, i torsdagens udgave af 'The Ellen DeGeneres Show' på ABC News, skriver flere internationale medier, herunder New York Times og ABC News.

Før Donald Trump officielt blev taget i ed som USA's 45. præsident, mødte han og Melania Trump traditionen tro op til en kop kaffe i Det Hvide Hus, hvor den afgående præsident Barack Obama og hans hustru Michelle Obama var værter. Hele seancen var - som så mange gange før - iscenesat ned til mindste detalje. Næsten.

For da Melania Trump ville overrække en gaveæske til Michelle Obama, mens de to familier poserede scenevant for fotograferne, anede den afgående førstedame pludselig ikke, hvad hun skulle gøre, fortæller hun til Ellen DeGeneres.

»Jeg havde aldrig før modtaget sådan den gave, så jeg tænkte, 'ok, hvad forventes det, at jeg gør med den gave?' Alle holdt sig tilbage, og ingen kom for at tage imod æsken. Jeg tænkte, om vi mon skulle tage et billede med den?«

For snurrende tv-kameraer kunne man dengang se Michelle Obama dreje lidt rundt om sig selv med gaven, mens hun ledte efter en medarbejder at overlade gaven til, men uden held.

Heldigvis fik Barack Obama reddet sin hustru ud af den mildt sagt akavede situation.

»Læg mærke til, at han greb fat om æsken og tog den med indenfor. Ingen andre gjorde noget. Hverken personalet eller nogen anden. Jeg tænkte, hvad skal jeg gøre med den æske?,« fortæller Michelle Obama.

Gaveoverrækkelsen og Obamas ansigtsudtryk blev fortolket og analyseret på de sociale medier i timerne og dagene efter indsættelsesceremonien.

Men Michelle Obama affejer nu teorien om, at hun slet ikke brød sig om Melania Trumps gave. Og i samme moment løfter hun sløret for, hvad der i virkeligheden gemte sig inde i den turkisblå æske fra Tiffany & Co, som der også var heftig debat om for et års tid siden.

»Det var en dejlig billedramme,« siger den tidligere førstedame til Ellen DeGeneres.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx