Af Ritzau - 23/09-16 04:08; Opdateret: 23/09-16 12:16

Demonstranter bryder udgangsforbud i amerikansk byDemonstranter bryder udgangsforbud i amerikansk by

Politiet i North Carolina vælger at bøje af for protester mod nedskydning af sort mand i Charlotte.

storybild

For tredje aften i træk var demonstranter på gaden i Charlotte torsdag for at fordømme politiets nedskydning af sort 43-årig. (Billede: Scanpix/Sean Rayford)

Demonstranter gik natten til fredag på gaden i den amerikanske by Charlotte i North Carolina. De trodsede dermed borgmesterens erklærede udgangsforbud fra midnat til klokken 6 amerikansk tid.

Udgangsforbuddet skyldes de voldsomme uroligheder, der er brudt ud i byen, efter at politiet tidligere på ugen skød og dræbte en 43-årig sort mand.

Hundredvis marcherede i løbet af aftenen til byens politistation med skilte, der sagde "Dræb os ikke", og "Modstand er Skønt".

Men i modsætning til de to foregående nætter foregik det i en rolig atmosfære.

Adskillige hundrede af dem blev på gaden efter midnat. Politiet valgte at forholde sig roligt og gjorde ikke noget forsøg på at håndhæve udgangsforbuddet.

- Borgmesteren og CMPD (politiet i Charlotte, red.) har etableret et udgangsforbud, der begynder ved midnat 23. september og indtil klokken 6, havde det tidligere heddet i et tweet.

Efter uroligheder onsdag aften erklærede statens guvernør Charlotte i undtagelsestilstand, og nationalgarden blev indsat for at være med til at genoprette roen.

En sort mand, der blev livsfarligt såret af skud under urolighederne onsdag, døde torsdag på hospitalet.

Myndighederne har indtil videre nægtet at offentliggøre videoen, som viser det øjeblik, hvor en sort politimand skyder 43-årige Keith Scott.

Politiet var på det tidspunkt på jagt efter en anden mand, der var eftersøgt.

Politiet siger, at Scott var bevæbnet med et håndvåben, mens familien hævder, at det var en bog, han havde i hånden.

Nogle af Scotts familiemedlemmer fik torsdag lov til at se videoen, og ifølge deres advokat "førte det til flere spørgsmål end svar".

Advokaten siger til tv-stationen CNN, at ingen pistol er synlig på videoen.

- Hans arm har han ind til siden. Han opfører sig roligt. Man kan se noget i hans hånd, men det er umuligt ud fra videoen at fastslå, hvad det er, fortæller han.

Politiet siger, at det ikke har fundet nogen bog på stedet. Man har derimod fundet en pistol.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx