21/08-17 02:22; Opdateret: 21/08-17 10:15

Amerikansk destroyer kolliderer med tankskib ved SingaporeAmerikansk destroyer kolliderer med tankskib ved Singapore

Ti besætningsmedlemmer fra USS John S. McCain savnes efter sammenstød i Malaccastrædet med et olietanker.

storybild

Singapore. En destroyer fra den amerikanske flåde, der kolliderede med en olietanker i farvandet øst for Singapore, er nået frem til Singapores flådebase med "betydelige skader".

Ti besætningsmedlemmer savnes, og fire er indlagt efter at være blevet evakueret med helikopter. Dele af skibet blev oversvømmet efter kollisionen, oplyser den amerikanske flåde.

- Skibet er nået frem til flådebasen Changi i Singapore, efter at dets skrog blev skadet. Det medførte oversvømmelser i flere sektioner, hedder det i en presseerklæring fra USA's 7. Flåde.

- Både soverum, maskinrum og kommunikationsrum blev ramt af oversvømmelser.

- Hurtige indgreb forhindrede yderligere oversvømmelser, hedder det videre.

En omfattende eftersøgning efter de savnede blev iværksat øjeblikkeligt efter kollisionen.

Slæbebåde samt to flådeskibe, helikoptere og et fartøj fra Singapores kystvagt stævnede ud for at assistere i eftersøgningen af de savnede. Desuden deltager andre fartøjer fra Singapore, Malaysia, Indonesien og USA i eftersøgnings- og redningsaktionen.

Destroyeren USS John S. McCain fik skader på bagbords side. Den er ved egen motorkraft sejlet til flådebasen i Singapore.

Der er foreløbig ingen oplysninger om skaderne på den involverede olietanker. Havnemyndigheden i Singapore oplyser ifølge Reuters, at man ikke har modtaget meldinger om udslip af olie.

Desuden skulle ingen af skibets besætningsmedlemmer være kommet til skade i kollisionen.

Ifølge hjemmesiden Marinetraffic.com er Alnic et 183 meter langt tankskib, der er bygget til transport af olie eller kemikalier. Skibet er fra 2008 og sejler under liberisk flag.

Skibene ramte af endnu uafklarede grunde hinanden i Malaccastrædet tæt på Singapore mellem klokken 5 og 6 mandag morgen lokal tid.

Det amerikanske fartøj, som medbringer missiler, er opkaldt efter krigsveteranen og senatoren John McCains far og farfar, der begge nåede rang af admiral i den amerikanske flåde.

Destroyeren er en del af USA's 7. Flåde, der har base i Yokosuka i Japan.

Det er den anden kollision, som et fartøj fra USA's flåde er involveret i, inden for to måneder.

/ritzau/AP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx