Af - 21/03-17 15:37; Opdateret: 21/03-17 16:21

Kevin tog på hospitalet med ondt i maven - endte med at miste begge ben og en armKevin tog på hospitalet med ondt i maven - endte med at miste begge ben og en arm

Det, der startede med lidt mavepine, endte med at blive et sandt mareridt for en amerikansk familiefar.

storybild

Kevin og Julie Breen med deres to børn Bella og Blake. (Billede: Privatfoto)

En amerikansk mand har været ude for noget af en mareridtsoplevelse, efter han blev indlagt på sygehuset med smerter i maven. Han endte nemlig med at miste både arme og ben.

Det skriver den amerikanske avis Washington Post.

Normalt er 44-årige Kevin Breen fra den amerikanske delstat Michigan en aktiv mand. Han bruger blandt andet sin fritid på at stå på vandski eller spille basket.

Derfor undrede det også Kevin Breen hustru, den 33-årige Julie Breen, da han juledag sidste år klagede over ondt i maven og træthed. Julie Breen tænkte, det kunne være, at manden forsøgte at snige sig udenom dagens mange gøremål.

De næste par dage blev Kevin Breen, der er far til fire-årige Bella og tre-årige Blake, ved med at klage over, at han havde det dårligt. Hans symptomer mindede om en alvorlig omgang influenza. Men det udviklede sig hurtigt til, at Kevin Breen begyndte at få stærke mavesmerter. Og på et tidspunkt kunne han ikke længere selv gå.

Derfor besluttede familien, at Kevin Breen skulle til lægen. Her blev der udført undersøgelser for blandt andet influenza, en test der viste sig at være negativ.

Derfor blev han sendt hjem igen med en smule medicin og lidt smertestillende.

Næste morgen var smerterne dog endnu værre. Og derfor tog Kevin Breen beslutningen om, at han skulle på hospitalet.

- Der var bare noget, der ikke stemte, forklarer han til Washington Post.

Han røg derfor på hospitalet, og der fandt lægerne hurtigt ud af, at Kevin Breen havde fået streptokokinfektion i halsen - infektionen havde siden spredt sig til maven, hvilket forårsagede de voldsomme mavesmerter.

Omkring 24 timer efter Kevin Breen var blevet indlagt, blev han hastet på operationsbordet. Lægerne havde foretaget en CT-skanning, som ikke gjorde dem meget klogere, og derefter besluttede de sig for at foretage en operation for at finde ud af, hvad der præcis var galt med den 44-årige mand.

Og det, de fandt, kom som en stor overraskelse.

- De åbnede ham op og fandt halvanden liter inficeret puds i hans maveregion. Vi mødtes med kirurgen efter operationen, og hun fortalte os, at de aldrig før havde set noget lignende, og at de ikke kunne lide det, fortæller Julie Breen til avisen.

Ifølge den kirurg, der opererede Kevin Breen, så er det meget unormalt at finde infektioner af den størrelse i maveregionen, og når man gør, så er det typisk tegn på, at et organ er blevet punkteret, skriver Washington Post.

Men det passede ikke med Kevin Breens sag. Og derfor sendte lægerne en del af det puds, som de havde fundet i hans mave, til nærmere undersøgelser.

Her fandt man frem til, at det var en særlig sejlivet form for streptokok, som Kevin Breen havde tiltrukket sig. Det, der gjorde Kevin Breens sag yderligere speciel, var, at en sådan infektion normalt ikke tager turen fra halsen til maven, som det var tilfældet med den 44-årige.

Men på trods af, at lægerne havde fundet frem til årsagen, så var det ikke lig med, at Kevin Breen var fri for fare. Derfor advarede man på hospitalet i Michigan familien om, at der var risiko for, at den 44-årige muligvis ikke ville overleve, da han fik multiorgansvigt.

Kevin Breens nyrer var begyndt at lukke ned, og hans lever var begyndt at udvise problemer. Han kæmpede for sit liv.

Lægerne behandlede Kevin Breen ved blandt andet at give ham en medicin, der sendte blod mod hans organer, men samtidig væk fra hans ben og arme. Og derfor begyndte de stille og roligt at dø.

Behandlingen virkede dog, og stille og roligt kom Kevin Breen i bedring. Det var dog ikke uden store konsekvenser. I den forgangne uge blev han opereret hele fire gange. Her blev begge ben, venstre arm og flere fingre på højre hånd amputeret.

Det var efter en længere periode på intensivafdelingen, som han kom ud af i januar.

Nu er han kommet hjem, efter de første operationer.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er. Han er hjemme med sin familie. Hans nyrer er kommet sig. Han er ikke i dialyse mere, og han får sit liv igen. Det er det bedste, vi kunne ønske for ham, forklarer Julie Breen til avisen.

Kevin Breen ved, at han har hårde tider foran sig, men håber, at han kan få proteser og engang i fremtiden måske stå på vandski igen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx